söndag 30 november 2008

Då har denna helgen försvunnit och den innehöll bara jobb, imorgon börjar praktiken och Lina börjar klockan sex och efter VFT:n är det tid för jobb.
Idag har man spenderat några timmar på Smygehus havsbad, inte så mycket folk men skoj hade vi. Speciellt när vi skulle sluta då Lotta kom ut och såg en sop-påse liggande vid lastkajen och sa: vad är det för en sopa som sitter där?! Samtidigt satt Anna där och rökte, och jag var snabb på att svara Lotta och sa det är ju bara Anna :)

Sedan körde Lotta mig till Familjen Strand, tiden var inne för att fira Erik som fyller 10 år i dag. Där blev det först en god paj och sen blev den minsann Kaffe-kaka, mums!
Nu har man precis kommit hem och det är nog snart så att man går till sängs. Ska först ringa my darling.
Saknar honom så mycket, vill bara ha honom här hos mig <3

Ha de bäst!

Tjingeling alla glada!

Uret visar nu två och jag har precis kommit hem från jobb (Smyge). Idag hade vi 130 gäster som käkade lite eller rättare sagt mycket julmat :) Jag, Anna och Anneli hade hand om 60 st. glada busschafförer. Men tråkigt nog gick de hem rätt så tidigt. Men men, det fanns fler som njöt av underhållningen ( nä, det var inte jag som höll för den :) ).
Det är såå roligt att jobba på Smyge, möta alltid av glada kollegor och det mår man bra av.

Vi stängde klockan ett denna afton/natt och vi var där ifrån halv två. Under aftonen tog jag några bilder, lite på julbordet och lite på mina kära arbetskollegor, så nu tänkte jag dela med mig av dessa bilder!

Imorgon blir det familjejulbord på Smyge, det är då en sittning klockan ett, sen blir det gå på ett tioårs kalas. Sen blir det nog inte så mycket mer, eftersom Lina ska upp fem på måndag. För att det är tid för VFT och jag bestämde mig för att öppna eftersom jag ska jobba tillsammans med Karin, ska ha ett julbord på Jordberga. Efter det kommer jag nog känna mig som en dödsäl (undrar hur det känns egentligen :) Någon som vet kanske? )
Nä, nu hör jag sängen kalla efter mig. God natt på er.


lördag 29 november 2008

Då var det helg igen och i dag ( rättare sagt i går) fick vi tillbaka våra kära tentor. Siv e för rar, hon kom in igenom dörren och sken som en sol. Det första hon sa var att alla i klassen var godkända, riktigt skönt att slippa tänka på någon omtenta. Sen talade hon om för oss hur glad hon var att ha haft oss som klass.
För att fira detta gick jag och sju andra för att käka lunch, det blev thaibuffe. Riktigt gott.
Jag tog bussen tjugo i två som gick mot Anderslöv, där vilade jag upp mig inför kvällen.
Kvällen spenderade jag på ett av mina tre jobb, det var på Trelleborgs golfklubb allt hände. TFF hade julbord. Nu har jag precis kommit hem och med mig hem har jag lite bilder på buffen, på arbetskollegorna Marie, Jessica och Nong och min kära chef Karin.
Imorgon blir det först lite jobb på Espresso House och sen blir det jobb på Smyge havsbad. Kanske blir det även en fika med bland annat Annika som e hemma i Skåneland









Karin Marie Nong & Jessica










Lite bilder på julbordet


God natt på er och sov så sött, för det kommer nog jag att göra :)




P.s. Bilder på inlägget om Stina har nu kommit till rätta.

fredag 28 november 2008

Idag är det först skola som gäller, basgruppsmöte där vi ska redovisa och sen kommer Siv och lämnar våra tentor. Hoppas på det bästa!!

Ikväll kommer att se ut som lördagskväll och söndageftermiddagen, JULBORD!
Dom närmaste tre helgerna nu kommer Lina att arbeta på julbord plus några vardagar. Sammalgt kommer jag att gå på 10 julbord men får inte äta någonting själv, utan bara titta på all mat och servera dricka till mina gäster.
Kommer att komma lite bilder, både från Golfklubbens julbord och Smygehus Havsbads julbord.

Nä, ska man pallra sig upp från sängen och klä på sig, min buss går ju om en halvtimme.

torsdag 27 november 2008

En sida om Stina



Detta inlägg kommer att handla om Stina, en kär klasskompis till mig.
Hon är född 1985 någonstans uppe i landet. Det hon gör om dagarna är att gå i skolan, gymma och ränner på stan. Den här Stina är uppe sent om nätterna och är lagom trött när hon kommer till våra arbetslagsmöten :) och när hon kommer igång och skrattar är inte Lina sen att hänga på.
Men hon e en kär klassmedlem och vad skulle man göra om man inte hade en sådan gla och fnittrig filur i sin klass?!

P.s. Nu har bilderna på Stina kommit upp, bättre sent än aldrig!

Tack å hej!
Tänkte lägga upp lite bilder från pysselkvällen i tisdags.

Ingbritt målade möss och här fick hon lite hjälp av Carina.









Mia gjorde en adventljusstake.

Sandra är väldigt koncentrerad, när hon sätter ihop sina små pingviner :)

Bella posade med sina glitterbollar. Jag och min nästkusin Anton.

Anton målade möss och jag målade små tomtar.

Jag tackar Carina, Lotta, Ingbritt, Zorica, Daniel, Anton, Sandra, Bella, Mia & Emelie för en riktigt mysig pysselkväll.

Idag satte jag upp mina tomtar i mitt fönster och så här blev det:


onsdag 26 november 2008

Pyssel i går och jobb idag.

de kommer bilder från pysselkväll, men inte idag. orkar inte lägga upp dem. Men jag lovar att det kommer upp inom en snar framtid.



Idag jobbade man på Espresso House tillsammans med Hannah och Sophia. Dem töserna är bara för kära :)

Jag tyckte att de inte va så mycket att göra i dag och kom ifrån jobb redan halv åtta. Ska ta Sophias sista timmar i morgon, den stackaren är ju sjuk.

Nu har jag prcis sett Greys, de programmet e skit brau ju!



Ska nu städa lite på mitt rum, sen blir det sängen.

tisdag 25 november 2008

Snart jul!



Satte precis igång julskivan, fick en sådan julfeeling :)
Det är ju mindre än en månad till julafton och lite mer än en månad till min födelsedag (fyller ju år rätt sent på året, närmare bestämt den 28dec.)
Men vad kan man köpa för julklapp till far,mor, bror, pojkvän och vänner?
Några förslag kanske?!

Idag va man i skolan mellan sådär 9 och halv 12. orkade inte gå på den sista lektionen, så jag och anna traskade ner till malmö centrum och titta lite. Å gud va de va kallt, det är ingen värme i kylen inte. Man hade ju glömt mössa och vantar himma, å de va rätt dumt gjort. Jag överlevde och sitter nu hemma i A-town och värmer mig.


Återkommer kanske i kväll med ett litet inlägg och några bilder från pysselkvällen i Smyge.

Gooo morgon!

Då var det tid att stiga upp igen, vill egentligen bara ligga kvar i min sköna säng och drömma mig bort. Men icke sa Nicke, man ska ju till skolan som börjar nio men eftersom min buss går sååå bra så måste man stiga upp tre timmar innan man börjar.
Annat var det när man gick i Anderslöv, då började man tjugo i nio och man gick upp tidigast åtta.
Men nu är man högskolestudent och då måste man ta sig till Malmö.

Ikväll ska vi pyssla :) Men det kommer att bli en massa snack och lite verkstad må jag tro. Har erfarenheter från förra året, hehe. Men mysigt är det i alla fall.

Nä nu måste jag gå oich göra mig i ordning.

måndag 24 november 2008

Dagen som varit spenderade jag med Sandra, vi tog oss en roadtrip till Lund.




När vi skulle köra hem igen hade den börjat snöa, så när Lina kom hem var de bara att köra till Gården för att byta till vinterdäck på bilen min.

Sandra koncentera dig på vägen :) Hon e för kär den tösen!




Nu kanske ni undrar vaför jag har lagt upp en bild på mina händer, men detta är mitt bevis att jag hjälpte till att byta mina däck. Kanske inte syns men dom är smutsiga :)



Så har min dag sett ut och jag tackar Sandra och Nilla ( vi lunchade på hennes jobb) för en mysig dag.



imorgon är det skola mellan 9.15 och 15.00. På kvällen ska man till Smygehus Havsbad för att pyssla lite, mysigt :) Sista gången man ser Bella innan hon åker iväg.



Natti Natti på er alla!

Just nu vill jag inte befinna mig där jag är, vill bara långt här i från!
Jag vill vara hos min älskling, krama om och pussa på honom.
Älskar dej så enormt mycket <3

söndag 23 november 2008

Lagfest den 22 november 2008

Tänkte lägga upp lite bilder från i går, då Stavsten/Ymors damlag ( numera FC Trelleborg) hade sin lagfest.


Karin och Lina





Sandra






Lottie

Det blev inte många bilder men några i alla fall.







Jobb, snö och city gross

Ifredags lämnade jag Anderslöv för att arbeta i Trelleborg. inte en enda snöflinga fanns på vägen. Men när jag hade slutat och skulle gå till bilen, då jävlar hade de snöat och Lina hade sommardäck på bilen. Men det gick så bra som helst att köra. På kvällen blev det tacos och godis hos Nilla. Sen fick man stränga order av pappa att jag inte fick köra till Anderslöv för att vädret var som det va.
På lördagen steg man upp 06.00 för att packa kassar på City Gross och sedan köra ut dem. klockan elva hade man kört ut 2500 st kassar. En timme senare befann jag mig på Espresso House för att jobba, fy va folk de va. Men kom därifrån halv sex, då körde man hem till Nilla och gjorde sig i ordning för kvällens lagfest.
Mycket trevlig kväll, med god mat, god dricka och ett trevligt sällskap. Det blev inte så sent och vi var hemma hos Nilla redan vid elva. Då blev de lite fjant och skrattkalas, innan vi somnade som stockar.

Idag vaknade man lite över åtta, då blev de brakfrukost och sedan gick man till Söderslättshallen för att se på TA - cupen.
Nu är man hemma i Anderslöv och har precis ätit lite lunch, ska göra någon nytta. Ikväll blir det träning :)

onsdag 19 november 2008

idag har jag och sandra varit riktigt flitiga, vi har skrivit hela vår projekplan och imorgon ska vi ut och intervjua på min VFT plats. Vi är på gång nu!
Annars idag har man haft en föreläsning som handlade om rasismens yttringar, rätt intressant.
sen fick man vänta på bussen i en timme, den går inte så ofta till Anderslöv.
Väl hemma gjorde man inte alltför mycket tog det lilla lugna innan träningen.
fy faen vad det regnade under träningen och givetvis skulle Lina ramla i en vattenpöl och blev väldigt blöt. En sak som är säker är att jag e allt annat än smidig.
När man kom hem och var laddad inför Greys anatomy, visade sig att min far och bror satt och kollade på landskampen, Holland-Sverige. Så det blir inte greyan för Lina idag. Attans!

nä, nu ska jag vandra in i duschen och bli ren.

tisdag 18 november 2008

tisdag

vilket jävla väder det har varit idag, blåst och regnat som satan.
Jag tycker att det ska snöa istället, mycket mysigare.
Min dag har sett ut som så här, började tio i dag och slutade tolv. Sandra bestämde sig för att köra till skolan och frågade mig om jag ville åka med. klart man vill åka bil i stället för buss, man sparar så mycket tid och busstiderna till Anderslöv är inte något att hurra över.
I alla fall, jag kom hem vid ett-tiden, skulle läsa det sista kapitelet i boken utanförskap och gemenskap, men somnade istället.
klockan tre körde jag till VFT för att vara med på utvecklingsamtalen och sen fick jag stressa mig till Anderslöv och till spinningen.
Jag kom i tid och idag va det jobbigt, helt seg i benen nu.

Ska snart ringa min älskling.
sen ska man nanna, ska ju upp tidigt. Ska vara i skolan redan halv nio.

Hoppas att vädret är bättre imorgon!
Ha de bäst!

måndag 17 november 2008

Montag

Tjingeling alla glada :)

Ihelgen har de inte blivit så mycket skrivande för min del, jag har haft mycket annat för mig. Som att fika med anna och nilla i trelle-stad, utgång i lördagskväll då de blev etage. i går jobbade jag på Espresso House mellan 11-18, sen va jag död!
idag var det föreläsning mellan 10 och halv 12, sen åkte jag med anna hem, där vi lunchade en baguette från Gilli. Sen åkte man in till Malmoe igen för att träffa Nilla. Vi skulle shoppa, men det blev inte mycket, nilla köpte en klänning och jag köpte nada. inte ett skit följde med lina hem denna dag.
pratade med älsklingen innan, i dag va det hans första dag i skolan. verkade som om han trivdes, men han vet inte om han kommer hem till jul och får inte veta det förrän om några veckor.

Jag vill att han ska komma hem! Jag vill! Saknar honom riktigt mycket.

fredag 14 november 2008

då var det fredag igen :) det tycker vi om.
denna helg är mamma och pappa i polen så jag och min bror e ensamma hemma, rätt sååå skönt må jag säga :)
igår jobbade man på smyge, ett stort sällskap som hade skaldjursbuffe och sedan en chokladbuffe. gott eller vad?
detta sällskap underhöll sig själva genom att berätta vitsar, kommer dock bara ihåg en och det var så här:
det var två möss i ett skafferi, en hona och en hane. Hanen sa till sin hona:
- kom så ska du få en kram.
- kom du, men du vet inte var jag e, sa honan
då sa hanen - kom så ska du få en puss!
- kom du, men du vet inte var jag e, sa honan
- Kom så ska jag knulla dig, sa då hanen
- Kom du, jag är i kakburken, sa honan.
denna berättelsen var väldigt roligt kl tolv på natten efter ha jobbat ett X antal timmar :)

Jag tatuerade mig också igår och det blev en liten fågel på min underarm, finfin :P det kommer att komma en till fågel lite högre upp.

idag har vi haft föreläsning och en redovisning i skolan, gick mellan 10 och 15.
sen körde sandra mig hem, i bilen satt även johan och anna. vi diggade till mamma mia soundtracket hela vägen till Trelle.
Älskar den filmen och musiken !
( har även hunnit se filmen i dag :) )

Nu sitter man här men ska nog flytta in i soffan och kolla på idol och fredag hela veckan.
ha en bra fredagskväll!!

onsdag 12 november 2008

Ondagen den 12 novmeber, dagen som vi spenderade på statarmuseet i Svedala eller rättare sagt utanför. Alltså vi var där på våran Centrala fältdag, då vi är ute i våran praktik-kommun och hittar på något. i denna gången skulle vi ha oss tillbaka till början av 1900-talet. fick laga mat och baka på vedspisar, mata djuren och gå en runda i skogen.
detta kunde jag ha levt utan kan jag ju säga.
Mådde inte alls bra när man kom hem, vilade en stund, pratade med älsklingen och sen var det dags att träna.
När man kom hem från träningen mådde man ännu sämre, men med lite mat och greys anatomy på tv:n mådde man lite bättre.

I morgon ska man till läkaren och sen ska man köra in till skolan, för att göra våran redovisning till på fredag. sen ska man jobba på kvällen.

Saknar dej så fruktansvärt mycket, vill bara ha dej nära <3
nu ska jag gå och nanna.
Natti natti

tisdag 11 november 2008

tisdag

Då var snart tisdagen den 11 november över.
klockan är rent för mycket, hade lovat mig själv att jag skulle gå och lägga mig i tid så man var pigg tills imorgon. Men jag och mamma fastnade framför en film som visades på tv:n och jag kunde inte gå och lägga mig.
idag har det inte hänt så värst mycket, var iskolan i sådär två och en halv timme, sen körde jag och sandra och köpte böcker till kursen, sen körde vi hem. Skulle egentligen sätta mig ner och läsa lite i boken som jag köpte, men jag fastnade framför tv där det visades One tree hill. Gamla avsnitt, men va fan :)
Sen körde man in till trelleborg och var på ansiktbehandling, det var absolute ingen avslappning må jag säga.
imorgon blir det central fältdag och vi som har praktik i Svedala, ska till statarmuseet och jag vågar inte säga att jag hittar dit. men det löser sej väl i morgon.
nä, nu måste jag verkligen gå och nanna kudden.
Sov sött <3

måndag 10 november 2008



Vill bara hålla om min andreas och tala om för honom hur mycket jag älskar honom.

Ny vecka, ny kurs

Ny veckan har börjat och även en ny kurs i skolan.
Verkar vara väldigt jobbigt, ska ha examinerings uppgift klar redan till freda.
HÄr blir inget slappande här NEJ!

Har precis kommit in från en joggingtur med min bror.
det var ett jädra tempo han höll, jag fick springa satan ta de för att hänga med. Men nu efteråt känns det bara skönt att ha varit ute.
Känns som träningsfilten har stigit i graderna bara på några veckor och de e ju bra.

Nu är det mat, det blir så mycket som falukorven och moset till middag!
Återkommer :)

Saknar dej <3

söndag 9 november 2008

söndag

Då har ännu en dag gått och snart börjar en ny vecka, som kommer att innehålla skola ( kurs börjar i morgon), träning, jobb och lite annat smått och gott.

igår jobbade jag då på Smygehus Havsbad där det var 120 personer som skulle äta svartsoppa, gås och äpplekaka. Hela kvällen gick hur bra som helst och slutade vid tolv, fick ju gå lite tidigare eftersom jag skulle upp i dag och hand om frukosten.
Kom hem och somnade efter många om och men. Steg upp igen kl. 06.00. Tog bilen och körde mot Smyge. Hade frukost och sen körde jag och pappa till Trelleborg.
Köpte lite boxar till mig, ska göra iordning på mitt rum.
Men jag började inte städa utan jag somnade istället och när jag vaknade två timmar senare var det dags att göra sig iordning. Vi skulle ju till mormor och morfar på Farsdags middag.

På middagen träffade man sina älskade kusiner, dom är bara för kära <3
Man blev bjuden på inte mindre än en kalkongryta som var sååå god! sen blev de kaffe - kaka. Gott eller?! Jag som älskar kakor tackade inte nä!

Nu e man hemma igen och sitter här och glor. ska snart göra något vettigt, kanske se på Mamma mia!? Den ju så bra och Pierce B e bäst! :)
Har precis pratat med min älskade älskling, saknar honom enormt mycket!
Vill bara ha honom nära <3 älskar honom över allt annat.
Nä, nu ska jag lägga mig och titta på Mamma mia!

lördag 8 november 2008

Lördag!

Igår spela vi som sagt boll. Gick faktiskt riktigt bra :)
Jag stod i mål och e nöjd med min insats. Lite ego, men sån får man vara ibland.
Första matchen spelade vi mot IFK Trelleborg och det blev 1-1, jag tror nog att IFK underskattade oss lite och trodde nog att dom skulle vinna.
Andra matchen spelades mot Skabersjö och jag höll nollan, matchen vann vi med 1-0. Tredje och sista matchen var på Uppåkarp och där förlorade vi med 3-0, men spelade riktigt bra.

Sen var det bara att heja fram Skabersjö ( om dom hade spelat lika eller vunnit mot IFK, hade vi gått vidare. Men dom förlorade med 2-0 och för oss var det bara att åka hem).
Åkte med Nilla hem och i Trelleborg, blev lite sugna på Mac D så vi körde inom där och sen hyrde vi film på Hemmakväll. Såg P.s. I love you! en riktigt bra film, tårarna var på väg några gånger.
Man var väl hemma vid ett och då hoppade jag direkt isäng.

Idag blir det jobb klockan 16.00, men innan dess ska Lina hinna städa lite på rummet och fika med Anna och Nilla.
SÅ jag tror no att jag ska vandra och städa nu.

Tjingeling!

fredag 7 november 2008

Mina tränare ringde precis och berättade för mig att jag ska minsann till Uppåkra och spela fotboll.
Så nu vet jag vad som händer i kväll och nu måste jag iväg och packa min lilla väska!

fredagen den 7 november

Tentan är äntligen gjord!

Dagen började med att ha tenta. Klockan sju kom Sandra och hämtade mig och målet var Malmö Högskola. Väl inne satte vi oss i sal D138 och väntade på att få skriva av oss. Som alltid annars blev det lite försenat och halv nio började man skriva så pennan den glödde.


Lite i elva lämnade jag in min tentamen och det kändes hur skönt som helst att bara släppa denna kursen som nu har avslutats.


Har en fri helg när det gäller skolarbete och på måndag börjar vår nästa kurs, identiten, mångfald och demokrati.





Men fri ska man inte vara ihelgen, icke sa Nicke. Jag börjar klockan fyra i morgon i Smyge för nu är det dags för Gåsamiddagen på Havsbad. Ska även jobba i Smyge på söndag och då ska jag ha hand om frukosten.


Skönt att ha något att göra, för det rätt så jobbigt nu eftersom min käre Andreas körde upp till Örebro idag.


Kommer inte att kunna träffa honom förrän till jul, visst kanske kommer veckorna att bara flyga iväg. Men just nu är det jobbigt. Man har ändå kunnat träffa honom varje dag om man så vilja, men nu är det inte så att man tar bilen till Örebro. Det är lite avstånds skillnad mellan Anderslöv - Örebro och anderslöv - Trelleborg.





Kvällen ska man äta middag med päronen och sedan kanske man sätter igång en film eller kör till Anna Panna och hittar på nåt. Vi får helt enkelt se vad som händer :)