tisdag 30 december 2008

dagen före nyår :)
dagen har jag spenderat hos Norström och pluggat en massa, fast vi fastnade efter ett tag och kunde inte komma loss i skrivnadet.
men ska fortsätta på söndag och då hoppas vi på att det lossnar.

Kom hem vid fem tiden och någon timme senare kom min moster och hennes man som är hemma från Dublin.

Väldigt trevlit :)


Imorgon är det fest i Beddinge.
saknar!
det känns som de kvittar vad jag gör,
för det blir ändå så jävla fel.

måndag 29 december 2008

just nu vet jag inte hur jag känner mig,
känns tomt, känns ensamt
jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka det.
saknad
måndagen den 29 december.

idag har man umgåtts med släkt och ännu mer släkt. för idag hade vi gravsättning för Tom och sedan blev det lunch hos lynch.
riktigt mysigt, träffar inte släkten så ofta och nästan alla från Irland var över.
supergod lunch och efterrätt.

vid två tiden, gick jag till anna och emma som befann sig i huset där vi ska fira nyår. dom hade städat och gjort det fint :)
vi körde en runda till trellestad och uträttade lite ärenden och sedan körde man hemåt.
nu gör man inte så mycket, tänkte läsa lite i boken "hur flickor och pojkar gör kön". en bok som sandra och jag ska ha med i vårat arbete.

sen ska jag ringa min älskling :)
saknar honom som in i bomben <3

söndag 28 december 2008

min födelsedag :)
denna dag har jag jobbat, på espresso. mina bönor e för kära :)
kom hem vid halv fyra tiden och jag har bara tagit det lugnt, riktigt skönt.
snart blir det mat och i dag blir det mammas pizza, MUMS!! sen blir det prinsesstårta :)

Tack för alla sms och samtal på min dag!

Uppdatering a la Lina

Det var ett par dagar sedan man skrev några rader, så nu tänkte jag uppdatera lite vad som har hänt.
Ionsdags va man och firade julafton i Simremarken hos oma und opa. Blev rätt såå sent innan man kom hem. Uret hann nästan bli tolv.


I torsdag träffade jag min älskade. Vi spenderade kvällen och natten på savoy hotell och vi hade det såå mysigt. Det var den bästaste bästa julklapp/födelsepresenten som jag någonsin har fått i hela mitt liv. Älskar Andreas över allt annat.

På fredagen blev det först frukost på hotellet och sedan körde vi en runda. Kom hem till Anderslöv vid två och då tog jag bara det lilla lugna.

På kvällen va man hemma hos Nilla, där även Anna befann sig. Där blev det en del snack o körde hem vid elva.

Denna lördag har det blivit jobb på Espresso House, sedan hem och åt. Sen körde man hem till Anna och Eric. Där blev de snack och spel. Vi spelade så mycket som Med andra ord, skojigt spel må jag säga.


Nu har klockan blivit över tolv och dagens datum är 28 december. Vad är det för en dag? det är ingen vanlig dag för de e Linas födelsedag.

För den 28 december 1986 klockan 00.20 föddes minsann JAG!



Nu ska jag hoppa i säng.

onsdag 24 december 2008

GOD JUL!

God Jul på er alla!
Då var det julafton och snart ska man göra sig iordning för klockan tolv är det dags för kyrkan. Idag är det den enda dagen då Anderslöv kyrka är fullsatt. Men jag tycker att det är något mysigt med kyrkan på julafton, det är minst sagt en tradition att gå dit och sitta där och lyssna och sjunga. Sen går man hem, packar in alla julklappar i bilen och sen är det bara att köra till mormor och morfars gamla gård, men i år blir det i deras nya hus i simremarken, känns lite ihjärtat att bara ändra lite i traditionen så där. Men jag överlever.
Först blir det ett litet julbord, sen är det Kalle Anka, tomten kommer vid fem tiden ( har småkusiner) därför blir det tidigt. Sen blir det Helleflundra vid sju, efter det blir det snacks och sen är dagen över.
Men mysigt är det när alla samlas, det blir inte så ofta.

På tal om tradition så har min familj och Stands familj en lite tradition som är så att vi äter kinamat på lillejulafton, alltså igår.
Alla har de bestämt sig vad vi skulle ha, pappa sätter sig ner och ska ringa för att beställa lite lisss. MEN tai pei hade stängt, tai pei har aldrig haft stängt på lillejulafton på 18 år! Ingen ville förstå att vår kinadag skulle bli en pizzadag!!
Alla blev minst sagt besvikna. Men vi fattade ett beslut att vi skulle beställa pizza från Anderslöv, men det tog den lilla tiden, där va en pizzabagare och alla i Anderslöv beställde pizza just denna dagen. MEn vi fick vår mat och vi åt som aldrig förr.
Det blev en del diskussioner, bland annat Lasse kom upp med att Jesu är född den 25 december, men varför firar vi då julafton den 24:de? Ja det kan man undra, ni kan ju tänka er att det blev en vild diskussion. Det blev även diskussioner om earthcaken som var för någon veckan sedan och även strechhhjeans. En väldans trevlig afton även om det inte blev kinamat.

Nu ska jag hoppa in i duschen, ha en GOD JUL!

söndag 21 december 2008

helgen är snart över och jag har inte hunnit skriva i bloggen min.
Ifredags blev det skolan, julbak med min mamma och sen blev det film hos Anna och Eric. Stack hem vid elva tiden.
Ilördags blev det jobb på Espresso House, jag fick äran att stänga och körde sedan till Nilla för att göra mig i ordning för kvällen julfest med personalen på Espresso. Åt gott och drack gott (jag drack dock alkoholfritt). Mycket trevligt kväll.
Stack vid ett tiden till Magasinet, på detta ställe fanns det inte så mycket folk. Stannade inte där så länge, utan jag körde hem till Anderslöv för att nanna.
Steg upp vid tio idag, trött som jag vet inte vad. Åt frukost och sedan körde man till Espresso House för att arbeta. En hel del att göra idag och jag stängde även denna dag.
Imorgon blir det upp tidigt ska börja redan åtta, men jag slutar dock fyra och då blir det en runda i stan och njuta av att man är ledig.

På tisdag kommer min älskling hem :)
Sen blir det Kina hos Lina med fam Strand, en tradition som vi har haft i snart tjugo år.
Vilken tradition!

fredag 19 december 2008

Då var det den 19 decemeber och om man ska räkna dagar, så är det 5 dagar till julafton och 9 dagar till födelsedagen.
Idag var det sista dagen i skolan för detta året, men glöm att vi har jullov för de! Vi börjar skolan igen med mentorsmöte den 9 januari och då ska vi ha utvärderat våra mål. Sen den 12/1 ska vi lämna in vårt projektarbete, så under denna julen ska vi läsa ett ton böcker och skriva hela vårt projektarbete. Tufft.

Men det klara jag och Sandra galant.

Efter handledningen som tog en halvtimme så gick vi in till stadens centrum för att handla lite klappar, Sandra hittade de hon behövde och jag hittade mina klappar som man ska ha med sig till i morgon, då det är Espresso fest med julmat och klappleken :)

Nu skall jag gå och ta på mig ett par mjukisbyxor och pallra mig ut till min bil för att städa den och sen när mamma kommer hem blir det lite julbak. Det skall bakas pepparkakor (degen är köpt), lite saffransbullar av något slag och sen blir det att rulla Mozartkulor.

Ikväll vet man inte vad som kan hända, vi får helt enkelt se.

Återkommer säkert med lite bilder på våra fina bakverk.

torsdag 18 december 2008

Jag saknar dej min älskling <3


- Beyonce ft. R Kelly - If i were a boy
- Brandy - Right here

onsdag 17 december 2008

Julfesten med Smygehus Havsbad!

Började med att vi träffades på Övre lite innan halv fem, där tog vi bussen till Limhamn.

Lotta hade packat en korg med öl, cider och coca. Mycket gott :)


Vi kom inte mer än ut från Trelleborg innan någon var kissig och ville stanna bussen. Inga namn nämda, men du var duktig Conny att du höll dig hela vägen till Limhamn. Jag och Carina kom med en rad förslag på hur man kunde kissa i farten, men ingen nappade på våra ideer.



Men väl framme sprang alla ut, antingen var man kissig eller rökesugen. Jag va ingenting av det så jag gick lugnt och försiktig ut, så att jag inte skulle snubbla över någonting.


När alla var klara med allt de skulle göra och alla hade tagit det man ville dricka, var det tid för tävling. Det stod en champangeflaska på spel och Lina var på topp. Ialla fall innan jag skulle slå den första putten på minigolfen. Det slutade inte jättebra för min del på denna deltävlngen, fick 39 slag, fast jag va inte ensam Anna hade också 39 slag.

Innan del tävling två fyllde vi på glasen och sen gick vi vidare för att bowla. Jag kan ju dock säga att jag själv var lite seg i starten och eftersom jag är väldigt sne av mig så fick jag stå väldigt konstigt för att få mitt klot dit jag ville. Men efter en stund fick jag in trixet och i denna del blev jag inte sist men jag vann inte iheller.

När alla var klara, var tanken att vi skulle skjuta lite luftgevär eller något liknande, men tyvärr hann vi inte detta. Så vi gick i samlad trupp mot restaurangen där vi skulle äta.

Cutty Sark tror jag detta matställe hette, efter ha sett alla äta förrätt va jag dödshungrig och när jag fick min huvudrätt kändes det som om jag bara tryckte i mig maten, men kunde inte hjälpa detta. Jag har inte kunnat äta lika mycket som innan eftersom det gör ju ont i min hals!

Sen fick man efterrätten som bestod av rabarberkompott och vaniljglass :) mums!
Blev en del snack och skratt. Jag kan ju medge att är inte lätt att inte skratta när Lina Göransson kommer igång :)
Ja, jag skrattar ofta åt mina egna skämt.

Klockan tio kom vår lilla buss och då var det tid att lämna in och åka hem. Mamma kom och hämtade mig, Lotta och Anders. När vi lämnade detta par i Fru Alstad bjöd jag inmig själv för att titta på deras nya och fina hus. Åååå det var väldigt fint !!

Sen var det bara att köra hem till A-town och hoppa isäng.

tisdag 16 december 2008

Läste precis ett kärt inlägg om mig själv faktiskt på Stinas blogg, som om de är någon som är intresserade att läsa detta inlägg skall ni då gå in på :

http://stinadenfina.blogg.se

Har kommit hem från årets julfest, men den kommer jag att berätta mer om i morgon för nu ska Lina hoppa ner i sin säng för att SOVA!
Jordbävning!
Idag vaknade man av att hela huset skakade, mamma kom in springande och va helt stirrig. Hon tyckte att väggarna skulle vikade sig, men jag låg bara kvar och somnade om.
När man kom till skolan var jordbävningen ett het ämne på dagens arbetsmöte, vissa hade blivi räddare än andra. Ni e för kära.
Även om vi pratade de en hel del, så blev vår redovisning om konflikhantering klar och vi ska bara träna lite i morgon innan redovisningen. Det kommer att gå galant :)
Jag tog bussen tjugo i två och kom hem en timme senare, nu ska jag bara skriva klart detta inlägg sen ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag möta upp mina kära kollegor på Övre i Trelleborg, för att åka vidare till Limhamn.

På återseende

måndag 15 december 2008

Då var det vecka 51 och det är nio dagar tills julafton.
Ja, var ska jag nu börja?
Jo, igår så va det sista julbordet för i år och det är nu skönt att det är över. Mådde inte alls braoch skulle nog egentligen inte ha jobbat. Men det gjorde man ändå, och när jag kom hem vid halv sex va man minst sagt död.
När man vaknade idag kunde man knappt andas, hade så jävla ont i halsen. Halv nio kom Sandra och hämtade mig och vi körde til Klövertugan. Rätt skönt att det inte va såå lång dag eftersom man mådde som man gjorde.
Fick en julklapp av klöverstugan, blev riktigt glad. Tack alla för julklappen :)

När jag kom hem halv tre däckade jag på soffan och har legat där mesta delen av eftermiddagen. Nu känner jag mig mycket bättre.
Imorgon, blir det först skolan och sedan ska man på Julfest med Smyge.

Ha en trevlig afton!

Älskar dej<3

söndag 14 december 2008

Då var det tredje advent och det sista julbordet äger rum i dag, ska faktiskt bli skönt. Det kan bli för mycket av det goda, även om man inte har ätit nåt själv. Men att titta på all mat, blir man mätt.
Igår var man i Köpenhamn och gick på Ströget med Anna och Nilla, skulle gå inom tivoli men kön var hur lång som helst så vi hoppade det. Lite synd, men det får bli en annan gång.

Vi kom till Köpenhamn vid halv tre och åkte tillbaka så att vi var i Trelleborg vid åtta. Då blev det Mamma Mia hos Anna, efter den filmen såg vi What Happens in Vegas eller Anna och Nilla såg den för jag somnade.

Sen körde man hem och va hemma vid halv ett.


I morgon blir det en fältdag med Sandra och sedan blir det lilla lugna.

Nä, nu ska jag göra mig i ordning.

torsdag 11 december 2008

Då är snart denna dag över, tiden går så snabbt förbi.
Imorgon är det näst sista julbordet för året, blir inte så sent eftersom vi inte har så många inbokade. skönt.
lördag blir de Köpenhamn med Nilla och kanske Anna. Mysigt.
Jag vet vad jag vill,
jag vet, jag vet.
Jag hoppas att det blir så jag har tänkt mig att det ska bli.
Det är det enda jag vill.


Vill ha dig här hos mig <3
Lucia på förskolan i dag:)
Sååå mysigt och vad alla barnen va söta i sina dräkter.
Har fått en del av sångerna på huvudet, så jag går runt och sjunger på goder afton, papparkakagubbarna bl.a.

Har precis kommit hem från en lite träning med Nilla, va uppe på gymmet i Anderslöv i dag och spände musklerna.
Nu ska jag inte göra så mycket, kanske blir det film hos Urban.

Nu måste jag ta nåt å eda :)
Tjingeling alla glada!
Då var det snart tid igen att köra mot praktiken och i dag ska vi ha Lucia för föräldrarna.
Riktigt mysigt :)

Igår va jag först på praktiken och sedan körde man direkt till församlings hemmet i Trelleborg för att ha sista julbordet med Karin och det var absolut det sista. Hon över lämnar sin bussines den 19 dec och då kommer även jag att sluta. Ska köra ner till golfen på lördag och snacka lite med henne och lämna min nyckel.

Nä, jag får återkomma, för nu ska jag gå och dra på mig något mer och sedan bär det av till Svedala.

tisdag 9 december 2008

Goder afton både herre och fru

Ännu en dag på VFT, min mentor kom och gick. Hon var väldigt positiv och tyckte att jag skulle satsa på förskola.
När hon kom halv tio, börjde jag med att ha samling. Gick igenom vilka barn som va där, sen tog vi fram ärtpåsarna. Dom gillar påsarna starkt. Men påsarna gjorde vi så att alla barn sa en kroppsdel och där la vi ärtpåsen. Sen tog jag med mig 5 barn och läste en flano-saga för dom. Sagan handlade om de tre bilarna Bruzzo, en ny variant av de tre bockarna Bruse.

Efter det gick barnen ut och jag och mentor satte oss och snackade.

Jag kom hem vid halv fem, helt slut i huvudet. Eller som M skulle ha sagt, jag hade ont i skallen. Vilade mig en stund och sedan skulle man till spinningen, näst sista gången som Nilla höll i det och sista gången i år som jag va där (nästa tisdag är ju Lina på julfest med Smygehus). När man kom hem blev det mat och sen äntligen hemma på tv:n. Nu sitter man här och filosoferar.


imorgon är det sista dagen man jobbar för Karin. Lite sorgligt, ska ha julbord på Trelleborgs församlingshem för ca.100pers.


- jag saknar dej här sidan om mig.
Vill känna din närhet.
Älskar dej över allt annat <3

måndag 8 december 2008

Snart dags för sängen.

Jag måste få skryta lite, för jag har gjort en del i dag. Har bland annat slagit in alla julklappar, jag har städat upp på mitt lilla lilla rum (fick order på att det skulle se snyggt ut tills värderaren kommer imorgon). Jag har även läst igenom min flanosaga som jag ska läsa för mina barn i morgon. Är lite smått nervös, inte för att läsa sagan eller ha hand om samlingen. Utan att min mentor ska ju komma. Men men, det går säkert bra :) Det är ju inte så svårt.

Hoppas att du blir glad för din julklapp :)
<3
"Det krävs att en person
är riktigt vaken för att
uppfylla sin dröm"
Roger Babson
Ny vecka, denna veckan kommer jag att befinna mig på min praktik plats. Precis som förra veckan, i morgon kommer min mentor och kollar mig så jag uppför mig.
Annars i dag har det inte hänt så mycket, gjort min planering inför morgondagen och nu tänkte jag slå in mina julklappar som jag skulle ha gjort sen i lördags. Men har inte gjort det, sen ska man städa rummet och sen är det väl nästan tid för en att gå och lägga sig.

söndag 7 december 2008



Jag drömmer om en jul med massor av snö.


Inomhus en gran som står, så vacker med röda kulor och ljus.
Under ligger en massa julklappar.
Vill bara krypa ner under filten i soffan och mysa.
En jul som innehåller allt, mys, bak och julklappshandel.



Å va jag älskar julen.

lördag 6 december 2008

Julbord på Trelleborgs golfklubb den 5 december, då där kom ett gäng från lasarettet i Trelleborg. Dom höll igång hela kvällen, först kom festkommiten ut i ett Lucia tåg. Sedan följdes det av mat, skratt och en massa lekar. Ett härligt gäng som var såå glada :)

I köket jobbade Karin och Nong medan jag och Jessica servera våra gäster.

Denna gången är bilderna mest på dekorationen i rummet. Riktigt mysig och julefint :)


Marie jobbade inte denna afton, hon har gått och blivit sjukskriven, men krya på dig och ha en god jul!



Tack för denna kvällen!















tjingeling!!
Nyss hemkommen från Trelleborg golfklubb, där vi hade ett julbord för läkarna. De va inte så många men roligt hade de :)
Annars i dag har jag varit på VFT, en vecka kvar sen blir det inte VFT på ett helt år. Va där mellan 7.30 och 16.00. Det var det vanliga, med lek, samling och mat. Var även med på styrgruppsmöte, och det var rätt så intressant.
Nu ska jag snart nanna kudden men först ska jag bara göra lite saker som måste göras.
Bland annat:
* Skriva ut bedömningslappen till VFT:n (undrar varför man ska göra detta kl. tolv på natten, men om jag inte gör det nu kommer jag att glömma de).
Plus att jag inte kan sova riktigt än, inte direkt när man kommer hem från jobb.

Har lite bilder som egentligen skulle läggas upp på bloggen, men det får bli en annan dag och ett annat projekt.

Saknar dej<3

torsdag 4 december 2008

Saknar dej så vet inte var jag ska ta vägen. Vill bara att du ska vara här! <3

Nu är jag på vägen att köra till Telle-stad, där ska jag möta Anna, Nilla och Sandra. Vi ska träna lite på 24seven. Får se om det tilltalar en, för annars blir det träningkort där till nästa år.
Annars i dag har jag varit på min praktik plats, har gjort den sista intervjun och nu ska jag bara skriva ner allt som finns på bandspelaren. Sen körde man hem och har börjat att skriva intervjuerna, men de tar sååå lång tid.
Men men de ska bli gjort de med.
Efter träningen ska man få ta en dusch och sen blir det P-möte hos Sussie. Hoppas på att de inte bli alltför sent så man kommer hem i rätt tid.

Jag vet inte var jag ska ta vägen, hit eller dit?!
Tänker mycket, ibland rent för mycket.
Vill att allt ska bli som förr.

tisdag 2 december 2008

Dagen började halv åtta då jag anlände till min VFT-plats. Mina barn är för härliga! Trivs som fisken i vattnet på klöverstugan.
Slutade fyra och då körde jag hem där jag somnade till. Kvart i sex var de dags att vandra till Spinningen, efter passet frågade dom mig om jag ville börja som instruktör och de kommer säkert att bli skoj.

Nu har jag precis ätit och ska snart hoppa in i duschen.

Älskar dej<3

måndag 1 december 2008

VFT och jobb

Uppe innan tuppen!
klockan är nu snart tio över fem och jag ska snart gå och göra mig iordning inför en dag på VFT, ska bli skoj och komma ut igen. Har lite att göra under dessa veckorna, ska intervjua en pedagog och skriva rent intervjuerna (det tar en jävla tid må jag säga).

Hoppas innerligt att inte blir så sent från jobb i dag (ska direkt från VFT till jobb), för jag skulle vilja ha orken kvar till en joggingrunda :)

Tack för samtalet igår, mår mycket bättre nu. Älskar dej över allt annat <3