fredag 30 oktober 2009

Wieee, fredag!
Idag va jag uppe med tuppen, eller jag steg upp klockan kvart i åtta. Körde till lägenheten och fixade med smutstvätt, gick till Sandra och började tvätta =)
Nu är jag hemma igen och funderar skarpt på att börja städa, men var ska man egentligen börja? Köket? Badrummet? eller så skiter vi i det helt och hållet.
Jag får se vad jag gör efter ha varit och klippt peruken.
För det ska jag göra halv elva i Höllviken.
Efter det blir det och hämta tvätt, sen är jag lite sugen på att dra till Vellingeblomman. Tänkte ta med mina kusiner dit och titta på halloween och jul utställningen. Men vi får se om jag kör dit eller om jag är duktig och städar lägenheten.
Ikväll ska jag och hjärtat till mina päron och äta. Min pappa har tjatat på oss att vi ska komma dit, men vi hade haft så mycket att göra. Så vi fick sätta oss ner med kalendrarna och bestämma ett datum då båda två kunde komma.
Så denna aftonen har varit bestämde i alla fall två veckor. Det kommer att bli mysigt!

Igår så var det bröstcancergalan!
Jag tror att många känner, vet eller har haft bröstcancer. Fruktansvärd sjukdom må jag säga.
Kunde knappt hålla tillbaka tårarna.

Men i dag är det en ny dag och då tar man nya tag =)
Nu ska jag klä mig i jeans och sedan är det snart dags för frisören att klippa till peruken.

onsdag 28 oktober 2009

Idag så är det minsann onsdag och lillördag.
Jag och Sandra har bestämt oss för att lämna in våra tentor i dag, så vi ska köra in till malmö-stad för att lämna dom. Sen ska vi ta oss en runda på stan.
Ikväll blir det fotbollsträning =) o det är inomhusträning som gäller i dag, ååå det är hur skoj som helst. älska inomhusfotboll!

Jag känner att jag inte har så mycket att skriva just, så det kanske blir ett längre inlägg senare i dag.

Have a nice day!

tisdag 27 oktober 2009

Jag känner mig nästan färdig =)
Jag ska bara skriva lite till på min examinationuppgift sen är det färdig.
Dagen har då knappt börjat, känns det som. Eller jag har i alla fall inte gjort mer än att sitta framför datorn och skriva tenta. Men snart är det äntligen klar och jag kan ta det lugnt lite innan den nya kursen börjar den 10 nov.

Jag kan dock informera att jag är väldigt seg i min kropp i dag efter gårdagens träningspass på gymmet. Där tränade jag och Sandra i en och halv timme. Så jag bestämde mig för att det bara blir ett träningspass i dag plus att jag nog inte ska träna armarna.
Men vi får helt enkelt se hur dagen blir. Tänkte snart köra mot Anderslöv och Spelmansgränd. Jag vill bara ha tag i min mamma först. Jag vill ju att hon ska läsa igenom tenta och säga vad hon tycker.

Lunch kommer jag att äta på Rådjursvägen tillsammans med Emma.
Nä, om jag ska försöka ta mig i kragen och få tag i mamma och sedan göra mig i ordning.

måndag 26 oktober 2009

Måndag och en ny vecka börjar. Jag vaknade vid halv nio idag och körde hem så jag var hemma lite över nio. Strax innan halv tio började jag skriva min sista examinationuppgift i kursen. Tog inte så lång tid innan jag hade skrivit en och halv sida av tre. Någon paus emellan tog jag, eftersom jag blev rätt så trött på uppgiften ganska så fort.
Kvart i tolv träffade jag Sandra ute på gatan och sedan cyklade vi mot 24Seven. Där tränade vi i en och halv timme, så nu är man trött i hela kroppen men mest i armarna.
Efter träningspasset cyklade vi hem och jag lagade en lite lätt lunch som bestod av pyttipanna med ett ägg.
Hade tänkt skriva lite mer på min uppgift, men jag tror att jag har gett upp för dagen. Men ska nog ta med datorn till Andreas, så kanske jag kan skriva lite om någon poppar upp i huvudet.
För när det väl poppar upp något så ska man egentligen skriva ner det direkt, men oftast har man inte papper med sig över allt. Å om man ligger i sängen och kommer på något som man tycker att det låter ju bra, då går man inte ner och sätter sig för att skriva de. Egentligen är det rätt så dumt att man inte gör det. Ofta tänkter jag: aja, kommer att komma ihåg det där, så jag behöver inte skriva ner det. Men när man väl sitter och ska skriva så komme rjag givetvis inte ihåg!

Denna veckan är det inte mycket skola, eller egentligen ingen skola alls. Vi ska ha skrivit uppgiften till på torsdag och deadlinen är ca. 16.00. Jag och Sandra ska nog köra in och lämna in uppgiften i facket så där på torsdags förmiddag. Så jag har hela dagen i morgon och hela dagen på onsdag på mig att skriva klart.
Annars denna veckan:
Tisdag: Skrivdag hela dagen, träning på gymmet (kanske blir det två pass)
Onsdag: Skrivdag, fotbollsträning inomhus =)
Torsdag: Inlämning av examinationsuppgift 3, brandövning på Smyge 13-17
Fredag: Klippning 10.30, kanske en runda till läkaren (om mamma har fått en tid till mig)och middag hemm hos päronen.
Lördag: FRI!
Söndag: Träning inomhus!

Sen börjar ännu en ny vecka och en ny månad.

söndag 25 oktober 2009

Sunday!
Idag är det en regning dag.
Jag sov länge och nu sitter jag och tittar på reprisen på Idol.
Har precis ätit lite lunch och idag bev det minsann makaroner och köttbullar.

Sedan blir det möte på Ymorvallen och sedan vidare till Anderslöv för träning. Kommer att träna till halv fem och sedan blir det en myskväll.

Igår var det tjejmiddag hemma hos Anna, vi fick en god middag som innehöll kyckling och rotfrukter med sallad och kallsås. mums! Till det blev det något glas vin.
Efterrätten var en citronfromage med varma hallon. Mums på de med.
När det var avdukat flyttade vi in till vardagrummet och singstar. Skitskoj!
En massa skönsång från töserna och sedan gick vi ner till city för en drink. Jag gick hem vid tjugo över tolv. somnade direkt som en stock.

Vill tacka er töser för en mycket trevlig afton.

Nu ska jag packa ner mina saker och byta om till träningskläder. Måste ju tanka innan mötet också, annars kommer vi minsann inte till A-town!

lördag 24 oktober 2009

Lördag, en ledig sådan =)
Igår hade vi lagfest, FcTrelleborgs damlag. Jag och Sandra hade och göra igår på dagen, vi lagade lasange, dukade, fixade musiken och en massa annat. Itorsdags var vi och handlade det mesta på City Gross och sedan åkte vi hem till Kapellgatan och bakade bullar till maten och sedan bakade vi en massa kladdkakor, mums =).

Klockan 19.00 kom lagmedlemmarna till Ymorvallen och strax efter det satte vo oss till bords. Vi hade minsann snapsvisehäften, så några snapsar blev det för de flesta. Efter maten var det dags för efterrätt och sedan blev det kortspel.
Det var många som droppade av efter maten, mmmm hade det blivit tufft på förfesten tjejer?! Vi tio tiden så delade vi in dom som var kvar i lag och gjort en tävling som innehöll två delmoment. Del ett var med lite gåtor och omslängda ord. Delmoment två var så att vi spelade upp några intron av låtar som lagen skulle namnge titel och grupp. Det fanns även några följdfrågor till vissa låtar.
Sedan fick vi lära oss en ny lek som man var tvungen att vara lite koncentrerad och komma ihåg vad alla andra hade för tecken. En roligt lek, tyckte jag.

Vi tjugo över ett kom jag hem till lägenheten, då hade vi städat och ställt ut allt i min bil, så vi slapp och åka dit i dag och städa.

Idag vaknade jag vi tio tiden, då Anna ringde och sa att vi skulle äta frukost på S&B kl halv elva. Jag gick upp nästan direkt och gjorde mig i ordning. Jag träffade Anna och Nilla utanför Expert och gick sedan tillsammans till S&B. Där tog vi oss en fruost och sedan gick vi en runda på valen. Träffade mamma och pappa minsann =) Stod och snackade en stund och sedan gick jag till Kapellgatan och träffade Sandra. Körde till Ymorvallen och hämtade min bil. Delade upp all maten som blev över och sedan körde vi hem.
Nu har jag lagt mat i burkar och fryst in det, har börjat städa så smått. Men tog en lite paus, men ska nog snart fortsätta. Ikväll blir det tjejmiddag hemma hos Anna, en kväll med god dricka och singstar.

Ha en bra dag!

torsdag 22 oktober 2009

Torsdag och här sitter jag i älsklingens soffa och tänkte formulera ett litet inlägg. Om man tittat ut igenom fönstert är det ett typiskt höstväder, mörkt, kallt och regnigt.
Funderade lite på att snart köra mot lägenheten, packa ihop min smutstvätt och gå när för att börja tvätta. Jag ska även till banken i dag och prata om pengar. Vet inte riktigt varför, men dom ringde upp förra veckan och ville boka in ett möte. SÅ vi får väl se vad som kommer att ske. Sen tänkte jag göra lite till lagfesten som är i morgon, lite smått och gott. Sedan ska jag möta Sandra vid Ymorvallen klockan fyra, så det blir inhandlat lite mat =) Fixar lite i dag och mycket i morgon, har lite att göra, varför skjuta upp det in i det sista?! Det är inte bara detta man göra så med utan hemtentor är jag expert på att dra ut på tiden och sedan märker man - ojsan nu ska tentan vara inne om tre dagar och här sitter jag och har gjort ett skit!
Å när man väl har bestämt sig att man ska börja i tid, ja jo, då får man inte ner ett skit på pappret.

Så dagen består av lite fixa och trix plus möte. Imorgon kommer jag och Sandra hålla på att fixa och dona hela dagen lång.

Kanske kommer jag att lägga ut ett inlägg till idag. Men så länge så får ni ha det så bra!

tisdag 20 oktober 2009

Tisdagen den 20 oktober och snart är denna månad också över.
Snart är det jul :) Jag älskar verkligen vinter, fast sommaren är inte helt fel den heller. Men vintern och julen är något speciellt tycker jag. Det är inte bara det med att tomten kommer och att jag gyller år, utan allt runt om kring. Dagen blir kortare, mörkt och mysigt. Ljusen är tända och filten om sig kanske en mugg varm choklad i handen låter inte det hur mysigt som helst?! Det tycker i alla fall jag.
Nog om detta. Idag har jag och Sandra spenderat tre timmar i skolan, har haft en föreläsning som också var den sista. Nu är det bara en examinationsuppgift som ska lämnas in och en utvärderings som skall göra. Sen är det klart, färdigt, kursen är slut.
Sen är det tid för nästa, jag kommer att läsa NO från början, medan min kära vän kommer att läsa lek, rörelse och hälsa.

När vi körde hem från skolan i dag, kom vi in på klumpighet och av någon anledning kom jag och tänka på min farmor.
När min farmor levde så åt vi nästan alltid söndagsmiddag hos henne, något man saknar dessa dagar. Tänk er en riktigt god middag med kött, sås, potatis och hemmagjort pressgurka. Där satt man hela familjen, pratade och skrattade. Det är inte så ofta det händer nu för tiden, men det är mysigt när det väl händer.
I alla fall alltid när man kom dit, höll farmor alltid på med såsen och på något underligt sätt så spillde hon alltid en klick sås på tröja när hon var i farten med att smaka på såsen. Alltid på samma ställe och hon sa alltid:
- jag ska bara gå och byta tröja.
Igen svar fick hon
- Det behövs inte farmor, kom nu och sätt dig ner så äter vi.

Jag undrar faktiskt hur kan man spilla sås på samma ställe alltid. Är det klumpighet eller något sorts skicklighet? Själv tycker jag att hon var en liten klumpig farmor, men det är verkligen skickligt gjort att få såsfläcken på samma ställe alltid. :)

En liten fundering så här på kvällskvisten. Vad har då hänt i dag förutom att jag har varit i skolan? Jo, jag har varit en runda i Anderslöv, varit hos fru Tandläkare. Fina tänder och inga hål. Nice, men priset däremot var kanske inte jättenice.
Jag kanske var där högst en kvart, när jag var klart berättar hon att ja nu får du ju också 300 kr rabatt på vistelsen här. Oj, tänkte jag då blir det nog inte så himla dyrt.
Priset som jag fick ge för en kvarts vistelse hos Fru Tandläkare slutade på 555kr. Hur kan det vara såå dyrt?! Man kanske jag tänka om och bli tandläkare, för dom får en riktigt bra timlön om man har fyra ungdomar på tandläkarbesök och dom får betala lika mycket som jag fick , blir det fan över 2000 kr i timmen.

Efter tandläkaren gick jag hem till päronen och lade mig på soffa, mådde inte riktigt bra. Hade börjat få en huvudvärk och magen det värkte som in i ...
Vid fem tiden tog jag mig i kragen och körde hemåt. Nu är jag hemma och ska snart värma min mat i mikron, egentligen skulle jag göra kassler med ananas. Men Andreas skulle iväg nu i kväll och jag orkade inte laga mat. Så ikväll blir det min lasange och äntligen hemma :) Imorgon blir det en tidig morgon, då jag ska till bilprovningen.

lördag 17 oktober 2009

Lördag och här sitter jag och filosoferar.
Igår jobbade jag på Smyge, vi hade ca 80 personer som åt, drack och dansade.
Mycket trevligt band må jag säga :)
Jag kom kom inte hem förrän klockan två och kröp ner i sängen direkt. Eftersom jag jobbade så länge, så tänkte jag att jag förtjänade en sovmorgon. Jag ställde båda mina mobiltelefoner denna gången. Klockan tio ringde den gamla telefonen, men inte den nye. Jag har misstankar om att den nye mobilen inte tycker om lördagar, för det är den tredje lördagen i rad som inte larmet går.

I alla fall så snoozade jag till tjugo över tio och sedan gick jag ner till köket för att ta en macka eller två.
Nu sitter jag här och kollar rundor på nätet.
Ska snart ställa mig i duschen för att bli lite ren, sedan ska man köra till Trelleborg för att öppna upp Hotel Duxiana och sedan vid halv fyra tiden tar jag bilen till Smyge för att jobba kväll/natt. *Ikväll kommer det att vara ålagille på havsbad och just nu har vi ca 90 personer bokade. Kommer att bli skoj :)
Imorgon ska man träna först vid tre tiden och sedan blir det kalas för Vilda Matilda klockan fem :)
Sen är denna helg över.

Min kommande vecka ser ut så här just nu:
Måndag: Skola 10-12
Tisdag:
Onsdag:Träning 17.30-19.00
Torsdag:Tvättdag
Fredag: Lagfest!
Lördag: Jobb 7-15, party på kvällen
Söndag: Träning 15-16.30

fredag 16 oktober 2009

Fredag!
Har varit i skolan under en och halv timme för att träffa vår arbetsgrupp och diskutera några av kurslitteraturen.
Varit i stan och köpt present till Matilda, ska på kalas hos henne på söndag :)
Vilat lite och tittat på tv.
Nu ska jag packa ihop och sedan gå ner för att ta min bil till Smyge.
Där ska jag spendera min afton tillsammans med mina kära kollegor.

Ville bara säga att jag älskar min andreas över allt annat<3

Ha en trevligt fredagskväll!!

tisdag 13 oktober 2009

Tisdagen den 13 oktober och klockan är kvart i två.
Denna dagen har jag gjort en massa, tycker jag själv då.
Jag gick upp tjugo över åtta, efter ha snoozat i (bara) tjugo minuter. Gick ner till köket och tog mig en macka. Startade datorn och sedan var jag igång med att skriva den sista delen av vårat examinationsuppgift, den individuella. Jag kom inte igång direkt, utan var tvungen att kolla läget på facebook och på bloggarna först och sedan kunde jag i lugn och ro börja mitt skrivande.
Kom ganska långt och när jag såg på klockan var det bara lite över tio.
Packade ner min dator och sedan körde jag in till Trelleborg och lägenheten. Gick upp och lämnade min saker och hämtade min smutstvätt och gick ner till tvättrummet. Fick ihop två hela maskiner. Sedan gick jag ut för att flytta på min bil. Väl hemma i lägenheten igen tog jag mig i kragen och städa lite smått ute i köket. Tänkte att dammsuga och dammtorka lägenheten i dag. Men ännu har jag inte kommit så jättelångt på den fronten.
Jag har även hunnit med och sätta in alla fotona som jag fick i fredags och igår i album (förutom London bilderna).
Nu tänkte jag ta min bil och köra till Maxi för att fylla upp mitt matförråd. Kanske ska laga lite mat som jag kan lägga i frysen?! Alltid lika bra att ha. Men vi får se hur det blir med den biten.
Ikväll kommer jag att få laga mat själv till mig själv. Då blir det troligen pasta med kycklingfile i soltorkadtomat och feta sås. GOTT!!

Nä, om man ska ta en i kragen och bege sig till ICA MAXI!

måndag 12 oktober 2009

Måndag igen och vecka 42 har då börjat.
Guuud, va tiden går. Utan vi vet ordet om det så är det julaftons morgon, då snön faller ner mot marken och klockan är snart dags för det tradionella kyrkbesöket.
Nu undrar ni kanske varför prata om julafton, den 12 oktober?!
Det undrar nästan jag med, men jag hade faktiskt disussionen om julafton med min mormor i lördags. Då jag fick reda på att det skulle ske förändringar.
Hur kan man ändra en tradition?
Min familj eller tre fjärdedelar av min familj: pappa och min bror ( mamma brukar faktiskt jobba julaftons förmiddag och brukar slutar sådär klockan två). I alla fall, vi brukar då gå till kyrkan vid tolv tiden. Där kommer första förändringen för att min bror kommer inte att vara hemma under jul, han är ju i Australien och kommer inte hem förrän tills sommaren.
Sen efter kyrkan packar vi bilen med julklappar och kör mot gården i Vallby, där träffar man mormor, morfar, moster C, kusinerna M & H, varannat år kommer R, moster K och kusinen C också hemma. Vid två tiden börjar man ta av julbordet som kan innehålla det tradionella med sill, lax, köttbullar m.m. Klockan tre börjar Kalle Anka och sedan kommer "kan du vissla Johanna" med Per Oskarsson, då har mamma också anlutit till sällskapet. Jag har fortfarande "små" kusiner och då är det så att tomten kommer lite tidigare till oss än till er andra. Så när tomten är hos mina vänner har jag packat upp mina klappar och sitter nästan vid bordet igen för att äta lite Helleflundra.
Efter det blir det risgrynsgröt och därefter kommer kaffe och kaka.

Men 2009 kommer det se ut så här:
Min bror är inte hemma, så det blir bara pappa och jag i kyrkan. Ja, Emil har ju inte varit den som sjunger eftersom han upplevde ett trauma under hans barndom, då våran kyrkokörsledare sa till honom när han var 5 r gammal att han sjunger falskt, därför får du bara mima. Jag och pappa däremot hör man när man sitter i kyrkan, det är ju ingen som har tagit misste på det.
Sedan kommer vi att befinna oss på gården inte förrän tre, då är det tänkt att äta julbord, men Kalle då?! Ska vi missa honom. Jag tror det blir så att vi först tittar på Kalle och sedan äter. Det ska jag göra.
Efter det ska tomten komma, sen blir det risgrynsgröt.
Men fisken då?
Jo, den kommer vi att äta dagen efter i Simremarken?! Tradion är ingen man kan förändra. Emil skulle ha hört det här så skulle han bli knäckt.
För min bror är en bror som håller sig till tradioner.
Men men vi får se jag hoppas att det blir trevligt ändå och att jag får en massa klappar av tomten.

Nu ska jag inte sitta här och prata om julen anymore, för nu ska jag gå och nanna kudden för i morgon ska jag skriva min del av våran uppgift som skall in på onsdag.

puss&gonatt!

söndag 11 oktober 2009

Tack för en trevligt afton igår!
Vi var då hemma hos Anna & Eric, där tittade vi på fotbollsmatchen mellan Danmark och Sverige. JAg tror att de flesta vet hur det gick, då Sverige fick in två mål som blev bortdömda och att sedan fick Danmark in ett mål som och vann matchen.
Matchen kan man diskutera, jag själv vet jag inte vad ska tyckte om den i helhet.
Efter matchen blev det musik och dricka. Vi spelade med andra ord, skitroligt spel (speciellt i ett onyktert tillstånd).
- Dom bor i en kupa...?
- Bin?
- NÄ!
Det andra laget skriker tiden är slut!
- Vad var det då?
- Eskimå
- Dom bor i en igloo!
- Ja, men jag va ju inte klar. Jag skulle ju säga iskupa.
Många härliga skratt under spelaets gång.
Vid ett tiden, körde vi ner till staden och fick på Club Uppenbar. Träffa en del folk som man inte har sett på länge. Å en massa dans blev de!

Lite över tre var vi hemma och somnade som två stockar. Vaknade vid elva och gick ner till Valen och till ICA, köpte lite bullar och sedan gick vi upp till Högalid för att hämta Andreas bil. Körde hem och kokade ägg och åt frukost.
Nu har Andreas kört hem och nu ska jag köra till honom.
Ikväll blir det pizza och film!
Ha de så bra :)

lördag 10 oktober 2009

Nämen tjenare, här sitter jag klockan sju på en lördags kväll.
Sitter här och väntar på att älsklingen ska komma och hämta upp mig så vi kan köra till Anna och Eric.

Jag tänkte berätta om vad som har hänt det senaste dygnet, jag började jobba fem i gårkväll på Smyge. Där vi hade 50 pers som skulle ha höstfest med god buffe och mycket öl. Kvällen gick och jag kom inte därifrån förrän ett och var i sängen vid halv två sidan om hjärtat.
Imorse vaknade jag av att Andreas frågar mig:
- När ska du upp?
Jag hoppa upp och kollade på mobilen och klockan stog på 06.08 och sa:
- Jag ska köra NU!
I en godartat panik klädde ja på mig jobbekläär och gick ner och borstade tänderna, gav Andreas en hejdå-puss och körde till jobb (Smyge).
(Är lite irriterad på min mobil just nu, varför ringer inte mobilalarmet? Det är andra lördagen i rad?! Vill den att jag ska försova mig eller?!) Men jag hann till jobb och kom bara EN minut försent (brukar vara på jobb minst en kvart innan jobbstart). Jag stämplade in mig och tog på mig min skjorta och förkläde.
Emelie tog hand om det varma till frukosten och jag tog ut det kalla. Tände lite ljus och satte igång musiken och halv åtta. Våra gäster kom och gick. Vi tog in frukosten och sedan var kl 10.15 och jag stämplade ut. Tog bilen och körde mot Svedala, där vi skulle spela vår sista seriematch.
Nittio minuter passerade och vi VANN!! Wiee och jag spelade anfallare:) Riktigt skoj!
Efter matchen blev det en snabbdusch och jag körde till min mormor och morfar för att ta en fika hos dom. Va där två och en timme senare örde jag mot lägenheten.
Nu kommer snart hjärtat, vi ska se på Sverige-matchen och sedan blir det nog utgång.

Ha en bra afton :)

fredag 9 oktober 2009

Fredag, fredag, fredag wieee! Å min helg börjar i morgon vid lunch tid.
Idag ska jag först en runda till centrum, för att köpa mig en svart skjorta. Detta för att vi har börjat jobba med skjorta på Smyge igen.
Sen ska jag till Sandra och plugga lite performandanalys (tror att det stavas så). Kl. 17.00 ska jag befinna mig på Smygehus Havsbad och börja mitt arbetspass och i kväll ska det vara middag för 50 personer som jag även kommer att träffa i morgon förmiddag på frukosten. Tror inte att de kommer se så pigga ut :)

Vad har annars hänt denna veckan?
Vi har varit rätt så mycket i skolan, ovanligt mycket :) Tio timma ungefär, å det är mycket eftersom vi brukar bara vara där ca tre timmar i veckan.
TRänat har jag också gjort, tisdags var jag på gymmet och sedan på onsdagen var tränade jag fotboll inomhus :) Skojsigt!!

Igår var jag, Nilla och Sandra i Malmö och på Turning (Tornet som H, säger) Torso, där fick vi vara modeller får någon timme.
Fick med oss vars tolv bilder hem och jag blev hur nöjd som helst med mina.


Vad kommer att ske?
Jo, dagen har jag redan skrivit om och i morgon förmiddag blir det jobb som sagt. Efter det blir det att köra till Svedala för att spela våran sista seriematch.
När den är slut kommer jag att köra till min mormor och morfar, där blir det en eftermiddags fika.
På kvällen blir det Danmark-Sverige och sedan blir det kanske utgång på de.
På Söndag är jag rent fri! Har inget planerat över huvudtaget och det är RÄTT så skönt.

Sen är denna veckan över och en ny fräsch vecka börjar.

Nu tänkte jag gå och duscha av mig och sedan ska jag cykla ner till staden.
Ha en bra fredag!

måndag 5 oktober 2009

Då börjar det blir kväll och töserna i laget har nu tränat i snart en hel halvtimme. Vill också, men fick inse att jag inte kunde! Fick en smäll igår på matchen så jag vred mitt knä och har ont.
Men det går över, det var inte så illa som min bror råka upp för när han vred båda knäna. Är lite rädd att bli så skadad som han och få operera korsbanden, för det vill jag absolut inte räka ut för.

Jag har inte gjort så mycket denna eftermiddag, har läst mina kapitel plus två andra (sedan tidigare) och har precis kommit ut ur duschen, gud så skönt det var. Så nu är man rent och fräsch!
Hoppas på att älsklingen ska ringa snart och säga att han är på väg hem så vi kan laga lite middag och sedan lägga oss i soffan för mys. Men han visste inte alls när han slutade, så vi får se hur länge det dröjer till telefonen gör ljud i från sig.

Ätit har man också gjort, det blev makaroner och köttbullar till Brunch/lunch. Hade inte hunnit äta något till frukost eftersom man var helt uppe i varv på jobb. Så jag åt först en risifrutti och sedan bestämade jag mig för att göra lite mer matigare.

Nä, nu ska jag sätta mig och skriva ner lite stödord till i morgon, när vi ska träffa gruppen och sedan ska vi ha två timmars föreläsning, sen ska man inte befinna sig i skolan mer denna veckan!

Ha en nice afton allihopa!
Hello everybody!
Måndag igen och jobb väntade på mig i morse. Var på Dannegården redan halv sex, puuuh va seg man var när man skulle gå upp. Det var ju hur kallt som helst utanför täcket. Men UPP kom jag. Hade en lite skara till frukost idag, runt 15 stycken. Var rätt tur att det inte var alltför många i morse eftersom diskmaskinen inte gick i gång för mig och jag fick kontakta diskbolaget. Dom kom och konstaterade att det någonting hade brännt i sönder, så vi hade inte någon diskmaskin fram till halv tolv kanske. Då ställde man sig där och diskade och fejade. Snabb som jag var så var jag klar precis i tid tills jag skulle sluta.
Nu sitter jag här och ska snart ta mig i kragen, måste ha något i magen kände jag nu och då är det snabba puckar som gäller.

Håller på att försöka hitta en mail adress till Easy Jet, men jag hittar inte någon på enelska hemsidan. Får ta den som jag fick bekräftelse av resan. Ska försöka få någon lite ersättning för att vårt plan blev inställt och att vi inte fick reda på någonting om vad som hände!

Nä, nu måste jag verkligen ha någonting i matväg i mig och sedan ska jag sätta mig i soffan och läsa min bok, så jag har i alla fall läst mina kapitel i Gunilla Ladbergs bok.

torsdag 1 oktober 2009













En trip till London

Onsdagen den 23 september för det skola mellan tio och tolv. Efter föreläsningen var slut tog jag min ROSA resväska och gick mot centralen, där mötte jag, Nilla. Vi gick in och köpte våra biljetter till de tåg som skulle ta oss till Köpenhamn/Kastrup. Vi halv ett tiden var vi inne på flygplatsen och det första vi gjorde var att kolla upp var vi skulle checka in. Men där stod inget om flyget 3466 till London/Stansted. Konstigt tyckte vi och vi kollade tavlan i jämna mellanrum. Men inget hände.
Vi satt och väntade till tio över tre, då incheckning av väskor skulle börja, men ingen öppnade någonting för flighten 3466. Så vi gick till informationen där vi träffade norrlänningen D. Han var väldigt hjälpsam, han berättade för oss att flighten tyvärr var inställd och varför visste han inte. Så vi fick bli omplacerade och fick vänta på flighten som gick till Gatwick istället kl. 20:55. Men D fixade så att vi fick checka in våra väskor och fick gå in på det "roliga sidan" och vänta. SÅ vi satt på Kastrup i ungefär 8 timmar. Vid sju tiden var vi så hungriga så det blev en pizza på Prego och en coca till de, gott!
Halv nio fick vi äntligen stiga på planet och nu kändes det att vi var på väg mot London. Lite över elva var klockan när vi kom till Gatwick flygplats, vi tog tåget in till Viktoria och sedan gick vi till vårat hotell. Vi fick lite hjälp av en äldre herre. Halv tolv var vi framme på Enrico hotell på Warwick Way 77-79. Checkade in och hann inte mer än att krypa ner i sängarna innan vi somnade som stockar båda två. Nillas alarm ringde lite i åtta och kl åtta gick vi ner till frukosten, vi fick välja mellan engelsk eller orientalisk frukost. Vi valde engelsk och när vi fick in den så det första jag sa var:
- Denna frukosten är ju upplagt för brakfisar!
Nilla skrattade och höll med mig. Eftersom den bestod av ett ägg, bacon och bönor.
(De andra två morgnarna beställde vi utan bönor). Efter frukosten gick vi upp och gjorde oss i ordning för en heldag ute på Londons gator. Vädret var underbart och närmare 18 grader. Vi började gå vid nio tiden och om tillbaka vid 19 tiden, så sammanlagt gick vi ungefär tio timmar. Vi tittade på många av Londons historiska ting, som Buckingham Palace, Trafalgar Square, Nelson Column, Horse Guards house, Carbinet War Rooms, St. James`s Park, Picadilly circus, China Town, Westminister Abbey, Big Ben, London Eye, Themsen, Oxford Street och mycket mer.
När vi kom hem till hotellet var vi så trötta att vi somnade vid tio tiden. Alarmet ringde vid åtta tiden dagen efter och vi gick ner för frukost. Denna dagen hade vi bestämt oss för att shoppa på Oxford Street, vi GICK på Park Lane (sidan om Hyde Park) upp till Marble Arch och där började vi på Primark (en billig affär, med allt!) sedan gick vi upp för gatan. SEdan gick vi tillbaka och tog en kalldryck och en kaka från Starbucks och satte oss i Green Park och njöt av det fina vädret.
Vid sex tiden var vi tillbaka på hotellet och gjorde oss iordning för en pubkväll. Vi gick till The Shakespeare, där åt vi en underbart god hamburgare och tog vars två Corona, efter maten gick vi in till puben i samma lokal och tog oss en Soco-drink (gott!) och lyssnade till coverbandet Planet ABBA som sjöng för oss. Vi gick hem vid halv tolv tiden och somande nästan direkt.
På lördagen hade vi satt klockan på lite i nio, gick upp och åt frukost och sedan checkade vi ut. Vi lämnade väskorna på hotellet och gick mot Madame Tussauds, där träffade vi på bla. Will Smith, Tyra Banks och Pele. Efter en och halvtimmes tittande så gick vi mot Oxford Street och träffade Sara på ett Starbucks där. Vi var så trött i benen och så hungriga så vi tog det första bästa Starbucks vi såg. Men de var ju inte så konsitgt att vi hade lite ont i fötterna eftersom vi hade gått 10h i torsdags, 9h i fredags och i lördags gick vi ca 8h. Så en heldel gående blev det.
Efter en snabbrunda på Oxford Street så gick vi och handlade varsin M&M:S påse och en iste och sedan gick vi o satte oss i St.James`s park. Underbart väder denna dagen också.
Halv tolv gick vår buss till Stansted och vid ett tiden var vi framme. Där satt vi och vilade oss till inchechningen öppnade vid fem tiden. Denna gången fanns flighten med på tavlan redan från början! Kom snabbt in kontrollen och sedan gick vi och åt våran sista måltid på Starbucks, det blev en varmchoklad och en varm panini. Sedan gick vi til gate 17 och satte oss för att vänta på att bli insläppta i flyget. Vi hann inte mer än att hitta platser och sätta oss ner innan vi somnade bågge två. Vi vaknade tio minuter innan vi skulle landa. Vi tog tåget till Svågertorp och där hämtade min mamma och pappa oss. Körde Nilla till hennes pärons hus och sedan körde vi till Spelmansgränd, där tog jag mig en dusch och sedan körde mamma mig till Andreas. Somande till lite i någon timme och sedan tog vi varsin pizza till kvällsmat. Vi gick och lade oss rätt så tidigt och mitt alarm ringde halv sju i måndags morse. Jag började jobba på Espresso House kl åtta och slutade kl halv tre. Detta innebar även mitt sista pass på Valens Espresso House. Känns lite konstigt, men det var bäst att göra så här.

Så detta var min sammanfattning på min och Nillas trip till London! Bilder kommer också att laddas upp på bloggen inom en snar framtid.

Nu ska jag fortsätta plugga! puss på er allihop!