måndag 28 december 2009

Hipp hurra för lilla mig i dag =)
Nu är man 23 år gammal.
Min dag började med att klockan ringde klockan halv åtta, hade bestämt oss för att ta tag i rummet däruppe som inte är riktigt klart.
Älsklingen gick ner och jag somnade om, efter en stund kom han upp igen. Med sig hade han varma bullar och mjölk, sedan tända han värmeljusen i sovrummet. Så det blev en mysfrukost i sängen.
Sen började vi fixa och dona i rummet, nu har vi slippat och spacklat gång 2 plus att jag håller på att ta ner tapeten på den ena väggen.
Nu sitter jag här och har precis ätit lite lunch, älsklingen har kört till jobb och jag tänkte avsluta mitt tapetjobb. Sen blir det en lugn kväll. Kommer att köra hem till mamma och pappa som bjuder på middag i dag och på matsedeln står det lasange.

Imorgon blir det en fortsättning på rummet och sedan ska jag in en runda till Trelle-stad.

Tack så mycket för alla gratulationer som jag har fått på facebook och på sms samt telefonsamtalen.
Har även fått prata med min bror som just nu är i Brisbane.

Ha en fortsatt trevlig dag, för det ska minsann jag ha =)

en mycket ung LinaLite äldre Lina

söndag 27 december 2009

Då var det tre dagar sen julafton var och det är bara några timmar tills min födelsedag anländer.
Jag tänkte skriva lite om de dagar som har gått.
Jag börjar med den 23 december, jag var och jobbade mellan 13-16 på Smyge. Där jag skulle checka in lite folk, men det var bara en som checkade in. Sedan körde jag hem till älsklingen och gjorde mig i ordning inför aftonen. Klockan blev lite i sex och vi körde till Anderslöv och Spelmansgränd. Där var fam. Strand minus Anna och Eric (då kom med maten lite senare) och plus Tony. Vi beställde vår Kinamat och Anna och Eric kom med det ungefär en halv timme senare. Vi åt och snackade en massa. Vid halv elva gick fam Strand hem, jag och Andreas satt ner en stund till innan vi körde hem och nannade.
Det blev torsdag och den 24 december, årets julafton hade kommit. Jag gjorde mig iordning och vid halv tolv befann jag mig och pappa och vi gick mot kyrkan. Riktigt mysig vill jag säga. Hade varit orolig att inte KG skulle ha hand om akten. Men när jag satte mig ner såg jag honom sittandes i sin rullskol. Då visste jag att detta var en bra början på julafton. En timme senare var det över, träffade Fam. Strand utanför och önskade varandra en god jul sen gick vi hem till Spelmansgränd. Vi satte oss i soffan och tittade lite på Batman, men när klockan närmade sig halv tre packade vi bilen och körde mott Gården i Vallby. Mormor och morfar hade kommit före oss, medan de andra inte kom förrän Kalle Anka hade börjat. Det var jag, pappa, Hugo och Matilda som kollade på Kalle. Julbordet kom inte fram till förrän vid fem. åt en massa och sedan blev det dags för tomten som kom klockan sju. En massa paket skulle delas ut, men vi hade en duktig tomte så han fixade de galant.
Jag fick så mycket som en köksmaskin (en som liknade kitchen aid), våffeljärn, pengar, presentkort på gina och MQ, strumpor, tröja bla men jag fick också ett något kärt av älsklingen=) Klockan hann bli tio innan jag körde hem mot simlinge. Älsklingen kom vid tolv. Vi somnade direkt och vaknade vid halv tolv fredagen den 25december. Vi var en runda hos hans päron och skulle fixa digitalfotoram som dom fick av oss. Sen var det dags att göra sig iordning igen, kl fem skulle vi vara hemma hos mormor och morfar. Där blev det hälleflundra och efterrätt. Sen körde vi mot Anna och Eric där det var förfest inför kristall. En mycket trevlig afton och vi var hemma i lägenheten vid halv tre.
Vaknade elva dagen efter, vi gick till centrum och åt frukost och kollade lite i affärer. Andreas köpte en skjorta och slips inför nyår och jag kom hem tomhänt. Gick till högalid och hämtade bilen och sedan körde vi till Simlinge. Det blev en riktigt lugn kväll som bestod av film och pizza. Somnade vid elva och jag gick upp åtta i morse. För det var dags för jobb klockan nio på Smyge, där var jag till tolv sedan körde jag hem. Började titta på film, men sedan körde jag hem till päronen. De bjöd på soppa när jag kom och sedan blev det snitchzel i kväll. Nu är jag hemma och väntar på älsklingen ska komma hem, då blir det mys.
Imorgon blir det födelsedag, med middag hos mamma och pappa.
Nu ska jag sätta ner datorn och titta på TV4 filmen. Ha en bra afton.

måndag 21 december 2009

TRE dagar tills julafton =)
TVÅ dagar tills lillejulafton, då det är Kina hos Lina med familjen Strand.
och SJU dagar tills min födelsedag.

När det närmar sig jul blir man barn på nytt, bättre blir det inte när det är en massa snö ute. Jag hade gärna tagit med mina kusiner ut till pulkabacken i dag och åkte lite. Men jag ska på julfest i afton och ska snart göra mig iordning för en åktur med buss in till Malmö och sedan ska man vandra till hotel Duxiana.

Igår hämtade min pappa mig, vi körde till Anderslöv. Där packade jag in mina julklappar och sedan blev det köttbullar med sås och potatis ( MUMS! ). Efter det blev det soffan och tv:n. Pappa gick och lade sig vid halv nio eftersom han börjar rätt så tidigt på jobb. Så mamma och jag tittade lite på filmen Änglagård - den andra sommaren. Efter det bestämde även mamma sig för att gå till sängs. Så där låg jag ensam i soffan och tittade lite på dokumentären - i huvudet på en mördare och något på comedy cannel. Vid halv ett kom älsklingen och hämtade mig. Sedan var det rätt i säng.
Vaknade vid halv elva i dag, gick ner och värmde bullar i ugnen till frukost. Tog en dusch och sedan hämtade Emma mig. Vi körde in till Trelle- centrum och gick en runda på valen. Köpte ett par leggings och sedan en tröja som jag tänkte ha i afton. Träffade även Sandra på Valen, trevligt =)
Nu sitter jag här och skriver en liten rad, men såg just på klockan som är nu över tre och jag måste göra mig i ordning. Ha en trevlig eftermiddag/kväll.
Imorgon är det inhandling av de sista julklapparna och julstädning i lägenheten som gäller.

söndag 20 december 2009

Där ute är det kallt och vitt, själv sitter jag här i lägenheten som också är kall även om mina element är på max. Tal inte om badrummet, finns bara ett ord för detta rum ISKALLT!
Jag har då varit här sedan en timme tillbaka, fick åka med in till stan med Andreas när han skulle köra till Malmö för att köra snö. För här hade man lite mer att göra, såsom packa in julklappar, men jag hittar minsann inte tejpen så man får väl dra på sig termobyxorna och gå ner till centrum.
Igår jobbade man på Smyge, där det var 80 års kalas. Gästerna va där mellan 13-18, vi som arbetade kom där ifrån vid sju. Då körde jag till Trelleborg, packade min väska och sedan körde jag till Simlinge. Det blev myskväll med hjärtat med film. Efter filmen gick vi och lade oss. Vid halv ett gick hjärtat upp igen för att börja sitt arbetspass, kom hem vid tio i dag och sedan körde han igen.
Själv ska jag bara ta det lugnt i dag, få se om jag får tag i tejp. Ska måla mina ljusstakar som jag köpte på Panduro Hobby, sen kanske det blir träning. Får se om man kan ta sig till hallen.
Nu tänkte jag lägga in lite bilder från torsdagen ( då vi smygepersonal va på Idala), lördagen ( på jobb) och sedan lite annat smått och gott.




lördag 19 december 2009

Sitter och varvar ner här i soffan på Kapellgatan. Jag har varit och arbetat på Dannegården i afton, där D har haft sin årliga julfest. Några kända ansikten var där allt.
Men dagen började med att jag hade ställt klockan på halv nio och när den började ringa, tryckte jag på snooze. Men jag snozzade inte mer än sisådär fem minuter för mobilen kom till att ringa. Det var min älskade som frågade om jag kunde hämta honom i Malmö där han hade skottat. Visst tänkte jag och gjorde mig iordning och sedan satte man sig ibilen och började köra. Det tog lite längre tid än vad det brukar göra tanke på all snö som hade lagt sig så fint på marken.
Jag kom dit, hämtade honom och sedan körde vi hem igen. Väl hemma igen satte jag mig och åt lite frukost. Sedan blev det bara det lilla lugna framför tv:n tillsammans med den bästa =)
Vid halv tre tiden körde jag till Trelleborg och lägenheten. Närmare halv fyra gjorde man sig iordning för aftonens jobb. Jag började fyra och klockan sex kom gästerna. Mycket trevligt.
Tolv stängde vi och en halvtimme senare var jag hemma i soffan.
Imorgon är det sista "långa" passet jobb innan jul. Då blir det på Smyge man ska arbeta på, där det är lite fest på gång. Den festen slutar kring sex så det blir en fri lördags kväll (den första på fyra veckor).
Sen är man minsann fri HELA söndagen, då blir det lite julbak, det blir pepparkakor och lussebullar. Har inte hunnit med att baka innan, så det blir när man väl är ledig.
Sen är det minsann ny vecka och nära till julafton.

Nu skulle jag vilja tacka alla på Smyge för en väldigt trevlig afton i går (torsdag), då vi var på Idala gård och åt en god middag tillsammans. Tack för detta året alla mina kollegor och till nästa år tar vi nya tag =)
Jag fotade lite och jag hoppas på att få lite bilder av Emelie också som jag kan lägga ut här på my blogg.

Nu ska jag gå och lägga mig, för jag ska ju snart upp igen.
Natti natti.

torsdag 17 december 2009

DÅ var det torsdag och jag har "jullov" från skolan, den slutade jag igår efter att ha haft tenta i NO. Jag hade gått upp i tid och tog en tidigare buss för att inte missa tentan. Väl inne i salen där tentan skulle skrivas så skrev jag så att pennan glödde, jag hoppas att det gick bra. Jag satt där i tre timmar och sedan gick jag och tre andra från min klass till Grafiti och tog oss en bakad potatis.
Igår kväll blev det en lugn kväll tillsammans med hjärtat mitt. Det blev kycklingfile till middag och sedan blev det 2 1/2 men och därefter var det lyxfällan och kvällen avslutades med filmen the perfect men.
Under hela kvällen så snöade det, mys på det! Men det resulterade också att hjärtat bleb inringd för att skotta, vi hade precis gått och lagt oss så fick han stiga upp igen. Så jag fick sova ensam inatt, kändes tomt. Nu är han snart hemma igen och då blir det frukost och sen blir det iväg för att klippa mig.
Jag hade inte tänkt mig att göra så mycket idag mer än att klippa mig och sedan gå på middag med Smygepersonalen. Men jag ska köra inom Tegelberga för att prata lite om ett sommarjobb, hmm, det lätt lite konstigt att prata om sommaren, nu när det är helt vitt på marken och julafton är på ingång. Men man måste vara ute i god tid.
Ikväll blir det middag med Smyge på Idala gård. Kommer säkert att bli hur trevligt som helst.
Imorgon blir det jobb på Dannegården och där börjar jag inte förrän 16.00, kan blir en sen afton. Sen på lördag blir det jobb på Smyge. SEN HAR JAG JULLOV PÅ RITKIGT!
För söndag blev jag ledig och sen har jag bara småtider i Smygereceptionen.
Det som ska göras innan jul är:
- julbaka
- inhandla de sista julklapparna
- Packa in alla klapparna
- julstäda min lägenhet
Efter det ska jag också hinna
- hitta en nyårsklänning
- fylla år
- jobba lite smått
- göra uppgiften till skolan

Annars ska jag bara ta det lugnt, njuta av ledigheten och kanske ta med mina kusiner ut och åka pulka en dag (om snön ligger kvar vill säga).

Nä nu ska jag inte babbla mer, ha de så bra!

lördag 12 december 2009

Klockan är exakt tjugo i tolv, när jag skriver denna rad.
Sitter i Vallby- city och väntar på moster som ska komma hem efter ha hämtat min lillekusin. Han har fått vara hos en kompis i kväll eftersom min stora kusin har haft Lussevaka-fest. Har varit full rulle sedan dom kom hit vid sex tiden till nu vid elva då kalaset avslutades.
Annars i dag? Jo, jag har arbetat på Dannegården, har haft frukost och sedan blev det städning och fix. Slutade klockan tre och då körde jag inom lägenheten för att hämta något att ha på mig i kväll, sen fick man tanka bilen. Efter det bar det av till älsklingen, där vi fikade och tog det allmänt lugnt. Vid halv sex så körde jag honom till Hans, där det skulle vara förfest till Törringe och sedan fortsatte jag min färd till Vallby och gården.

I går var det sista julbordet på Smyge och vi hade en hel del att göra. Jag har nog aldrig blandat så många drinkar på en kväll som jag gjorde i går. Å skoj var det. Slutade vid elva -halv tolv tiden och då körde jag till Simlinge och nannade gott i sängen. Det var dock inte lika skönt att klockan ringde halv sex i morse. Som den kommer att göra i morgon med.

För i morgon blir det Dannegården och jag har frukost och slutar klockan tre. Då blir det mys för hela slanten! Något gott att äta och kanske en film, underbart. Sen är denna helgen också över och på måndag är det skola. Sista tillfället innan tentan på onsdag. Så det blir en massa plugg nu måndag och tisdag. Sen har Lina Göransson, jullov från skolan. Jag har fyra arbetspass plus en julmiddag med Smyge också innan mitt riktiga jullov börjar. Så den 21 december börjar mitt lov och det börjar med julfest med Dannegården/Duxiana.
På jullovet kommer jag att få plugga lite, då vi har en planeringuppgift som skall göras, viktigt uppgift eftersom den är examinerande. Sen blir det julklappsshopping, har två- tre kvar att inhandla. Sen blir det Kinamat, julafton, födelsedag, nyår och lite jobb.

Denna veckan som kommer ser dock ut så här:
Måndag: Skola 10-12, sen blir det plugg till tusen
Tisdag: Plugg på dagen, jobb på kvällen.
Onsdag: Tenta 9-15, sen blir det lugnt.
Torsdag: Klippning
Fredag: Jobb 16-
Lördag: Smyge jobb till ca 18
Söndag: Jobb? Har inte riktigt klart för mig om jag har ett pass där eller hur det är sagt. Får ta det med C i veckan.

Sen har jag JULLOV!!

Nu ska jag prata lite med moster som just kom hem och sedan blir det att köra hem och nanna kudden.
Go natt!

torsdag 10 december 2009

Foton från veckan!

Tänkte lägga in lite bilder från denna veckan som har gått och vad som kommer i morgon



Min adventljusstake


En del av vårat julbord på Smyge.

Nu ska jag gå och göra mig iordning för TA-cupen, ska stå i mål och vi kommer att möta, IFK Trelleborg, Vellinge och Höllviken. Så hålla alla era tummar för oss =)

onsdag 9 december 2009

Sitter just nu hemma hos mina päron, jag har varit här sen ett tiden. Har studerar lite idag, ska ju ha tenta på No:n på onsdag nästa vecka. Så det blir till o plugga då man inte jobbar.
Fick sjukanmäla mig i dag på jobb, efter att ha mått dåligt sen i lördags. Haft huvudvärk och ont i halsen bla. Tycker inte alls om att ringa och säga att jag inte kan jobba. Men vad ska man göra?!
Vi har gjort våran redovisning om luft och vatten som vi ska ha på fredag och i morgon ska jag träffa några ifrån min grupp för att plugga lite inför tentan tillsammans.

Anton gick precis hem, då han och jag har gjort lite matematik läxa. Går hur bra som helst och det är både lärorikt för honom och för mig. Snart är det ju skollov, men efter julen kommer vi att fortsätta med läxhjälpen.

på tal om något annat så har min älskade fixat min bil, så nu fungerar den som den ska! Tack så jättemycket, guldvärt!

Resten av veckan kommer att se ut s här:
Torsdag: Plugg i skolan med gruppen och spela TA-cupen
Fredag: Skola 9-12, jobb på Smyge (sista julbordet för iår)
Lördag: Jobb på Dannegården 7-15
Söndag: Jobba på Dannegården 7-15

Efter denna helgen ska man bara jobba en helg till, sen är man fri några helger i rad. Skön efter ha jobbat fyra helgen på rad.

Nu ska jag gå och möta min mamma :) Ha de bäst!

torsdag 3 december 2009

Tiden går minsann snabbt och december månad har redan börjat. I dag är det den tredje december och jag har varit på min parktik plats och vikarierat. Mycket skoj att träffa alla igen och gud va barnen har vuxit på de år jag inte har varit där. Jag kom dit där vid halv tio efter ha fått låna Sandras bil (min egen gick ju isönder helt igår). Tack så jättemycket, det är guldvärt! Jag slutade kvart över tre och körde direkt till Trelleborg. Lämnade nycklarna till Sandra och sedan gick jag hem och började läsa bok - våga språnget. Ska ha litteratur seminarie i morgon och då ska jag ha skrivit en läslogg om boken och artikeln som ska ha lästs ut.
Kvart över sex ska jag träffa Sandra nere på gatan för att sedan cykla till Ymorvallen där vi ska ha möte med Fotbollslaget. Sen är det till att cykla hem och läsa och skriva.

Min vecka har sett och helgen kommer att se ut så här:
Måndag, jag var i skolan mellan 9 och 15, sedan var jag och älsklingen på bio och såg luftslottets som sprängdes. En riktigt bra film, har ni sett ettan och tvåan så måste ni se trean =)
Tisdag, så gick jag i skolan mellan samma tider som i måndags, sedan kom jag hem och vid sex-halv sju tiden kom några arbetskamrater hem till mig och spelade spel och åt. Tack för en underbar kväll=)
Onsdag, jag och Emelie körde till Malmö för att ta oss en titt på Panduro Hobby och sedan fick vi inte igång min bil. Kom hem efter många om och men till Andreas vid fem tiden. Jag hade då egentligen vara hemma vid ett tiden för att plugga, men ack.
Sedan blev det köttbullar till middag och mys framför tv:n
Torsdag, Jobb, möte och PLUGG!!
Fredag, Skola mellan 8-12 plus seminarie efteråt. Sedan ska man hem om till Anderslöv för att låna bil, jobba på Smyge och sedan hem och nanna kudden.
Lördag, Frukost på Smyge och sedan hem en stund och sen till Smyge på kvällen igen för att jobba på Julbord hela natten.
Söndag, andra advent och mer julbord. Jobb på Smyge.

Sammanfattning av denna vecka: Skola, PLUGG, bio, söndrig bil, JOBB, umgås =)

Nu ska jag göra mig iordning för möte, ha en fortsatt bra afton =)