tisdag 23 mars 2010

I dag är det en bra dag, tycker åtminstone jag =)
Jag avslutade dagen igår med jobb och kom hem vid halv ett tiden, denna dag började jag med att stiga upp närmare halv sex. Gjorde mig iordning och klädde på mig, sen körde jag till jobb. Va där tio eller fem i sex, där arbetade jag med Mia och vi hade frukost för ca. 76 konferens gäster. Ju senare klockan blev blev vi fler och fler i personalen, Lotta kom och satte sig i receptionen, Anders kom och började förbereda lunchen, Arne kom och sedan kom Josefine som skulle hjälpa Mia på lunchen. Vi fick undan frukosten vid nio tiden och vi åt en bit frukost och sedan började vi förbereda förmiddagskaffet, sedan blev det dukning för lunch. Vid halv elva tiden, körde jag hem och jag satte mig framför datorn direkt. Kollade först lite rundor på nätet och sedan tog jag mig i kragen och började skriva på min IUP (individuella utvecklingsplan) uppgiften som ska lämnas in på fredag, då vi också har saltenta. Kan inte beskriva med ord hur skönt det kommer att vara på fredag efter tolv tiden, när tentan i skriven och uppgiften inskickad. Då är det helg, då det vankas träningläger. Vi ska upp på ett äventyrscamp i Sövde. Det blir inte så mycket fotbollsträning utan mer teambuildning. Efter helgen är det påsklov för alla skolungdomar och så även för mig. Fast kommer att befinna mig någon timme i skolan på måndag, eftersom vi ska ha mentorsträff.
I alla fall tillbaka till dagen, jag har skrivit mer än hälften på min uppgift och tänkte fortsätta med den efter att ha gått en tur med mamma och Zelma ute i Simlinge. Tänkte i alla fall ha klart inledning, teoridel, mina egna tankar och sedan ska jag ha börjat på analysen. Så just nu har jag gjort så att jag är klar med inledning, teori och sedan små börjat på analysen. Så efter promenade blir det mina egna tankar m hur jag vill arbeta med utvecklingssamtal och IUP, när jag kommer ut i verksamhet. Jag tycker det är lugnt att skriva vad jag själv tycker än om vad teorierna säger om de olika områdena. Det här med analysen har jag då påbörjat men vill skriva lite till innan jag pausar med den.
Annars i dag blir det träningen, en väldigt sen sådan. Gick in på hemsidan för att kolla upp träningstiderna och jag var insatt på att träna mellan halv sju och åtta. MEN NEJ, vi ska träna mellan 20.15 och halv tio. Mums på den eller inte. Tycker int eom sena tider. Men men vad ska man göra, jag vill ju spela =)

Nu ska jag gå tillbaka till mit skrivande på uppgiften så den blir klar någon gång !

måndag 22 mars 2010

Ny vecka och en vecka som innehåller jobb och plugg.
Mitt schema för denna veckan ser ut så här:
Måndag: Föreläsning, jobb
Tisdag: Jobb, läsa och skriva paper. Träning
Onsdag: Läsa, skriva och jobba
Torsdag: Jobb, skriva och läsa och träna.
Fredag: Tenta och inlämning av individuella paper. Fredagsmys =)
Lördag: Träningsläger
Söndag: Träningsläger och match

Sen är det en ny vecka och då är det lov =) fast vi kommer att ha mentorsdag på måndag, sen är vi lediga =)

Måste gå och göra mig iordning för jobb.

fredag 19 mars 2010

Igår när jag hade gått och lagt mig så spelade det upp en snutt utav en film i mitt huvud på mig och Emil när vi var små. Det var morfar som filmade oss när vi bodde hemma hos mormor och morfar när mamma och pappa var på Irland och hälsade på min moster.
Jag tror året var 1991 (inte helt säker), just den här snutten var när mormor duschade Emil. Emil grät och tyckte det inte alls det var skoj. Jag däremot jag stod sidan om och sa tjatade på Emil hela tiden med frasen:
- Emil skratta, Emil skratta.
Emil skrattade samtidigt som han fortfarande grät och jag fortsatte bara tjata. När jag tänker på det så vad jag väldigt tråkig, för jag bara sa - Emil skratta och hur kul är det att skratta när man inte gör någon rolig min till. Jag tror också att den snutten var på 10 minuter och den enda repliken som sades var - Emil skratta.
När jag låg där i sängen, kunde jag inte låta bli att skratta. Andreas som låg sidan om mig trodde nog att jag var helt knasig. Jag berättade vad som var så roligt (han har sett filmsnutten hemma hos mina morföräldrar, så han vet hur det gick till). När jag hade slutat skratta, kunde jag inte somna för då skrattade jag inombords. Så när Andreas hade somnat låg jag fortfarande och skratta för mig själv och det var inte bara av den filmsnutten utan jag fick även en massa bilder på hur vi som små hade dessa lekar. Vi hade bland annat en lek, där vi klädde ut oss med alla Emils riddarkläder och svärd, jag bar på min korg där jag hade både mina och Emil dinosaurer och då var vi dinosaur-riddare.
Vi hade alltid för oss en massa skit, på somrarna byggde vi alltid kojor med allt vi hade, dessa kojor kunde bestå av parasoler, madrasser och filtar. En sommar fick jag en idé att vi kunde bygga ett vindskydd utav regnskydden som hörde till vårt tält. Vi byggde och byggde, när det var klart la vi in solstolarnas madrasser och vi bestämde oss för att sova där på natten. Men Emil bangade och jag vill ju inte sova varken själv eller i min säng, så till sist fick jag, mamma till att sova därute med mig. Hon medger i dag att det var väldigt mysigt och vi hade tur med vädret.
Jag har även tältat inomhus, för när Emil hade fyllt år hade han fått ett leksakstält och det ställde jag i vardagrummet och där låg jag med halva kroppen utanför och sov hela natten.
När jag tänker tillbaka riktigt noga, så har vi haft en underbar barndom och när man läser om barndomar och barn på min utbildning kommer det upp sådana tankar som, hur var min barndom? Fattades det något under mina första år? Men jag kan säga att jag har haft en underbar barndom även om jag och min bror bråkade en del så har vi haft en hel del knasiga och roliga äventyr tillsammans och vi har haft glädje att dela en massa fina minnen tillsammans med våra barndomskompisar Anna och Emma. För det är inte bara Emil och jag som har hittat på en hel del knasiga lekar, utan många av lekarna vi lekte när vi var små, deltog systrarna Strand i.
Varje gång vi började en lek, sa alla i kör
- Vi börjar som vanligt!
Alla visste vad det här vanliga stod för, det var liksom uppdelat från början. Anna och jag, Emil och Emma, dessa par bodde tillsammans och sedan kunde lekarna i övrigt se helt annorlunda ut.
Jag blir helt nostalisk när jag sitter här och tänker tillbaka till den tiden. På den tiden fanns det inget som kallades problem, skola eller framtid. Det var bara här och nu!
Nu har tider förändrats jag har flyttat hemifrån och tillsammans med min kära pojkvän och är snart färdigt lärare och Emil är i Australien och lever sitt liv.
Men jag klagar inte på det jag har idag, min underbara sambo, underbara vänner, mina föräldrar och morföräldrar och mostrar plus kusiner =)


torsdag 18 mars 2010

Torsdagen den 18 mars och snart är det bara en vecka tills tentan äger rum. Just nu finns pluggar man för fullt, men har dock inte börjat på den individuella paper som också ska in nästa fredag. Jag är en sådan som några dagar innan det ska vara inne, för jag får en riktigt skrivkramp som inte släpper förrän det bara är några få dagar kvar innan inlämnad.
Men jag hoppas innerligt att jag kan skriva lite på det i morgon. Så jag lugnar mina nerver en smula. För att både ha ett paper plus en saltentamen är inte det roligtaste. Hoppas på att det går bra med bägge.
Nästa kurs är det dags att små börja på examensarbete då vi ska göra en projektplan och efter den kursen är det bara en termin till sen har man en riktig lärare =)

Idag har man varit i skolan mellan 8-12, haft redovisning som skulle vara ett föräldrarmöte. En förmiddag med en massa föräldrarmöten och det var mycket lärorikt, men man blev rätt så trött i huvudet. Så när jag kom hem blev det lunch som var varma mackor ugnen och sedan en vila på det och nu är man på fötterna igen. Nu snart ska jag göra mig iordning för träning, i dag är det styrka som står på schemat och det är skönt att ha den tidiga träningen, för då kommer man hem lite över sju istället för tio. Sen blir det middag och slapp i soffan. Så som ni läser har jag inte läst så mycket kurslitteratur i dag, men i morgon ska det bli mycket läsande och skrivande.
I morgon blir det även så att jag ska köra hem till päronen och passa min söta lilla Zelma, mamma tycker inte om att hon ska vara hemma själv för länge. Sen ska det bli en massa plugg. Å håll tummarna att jag kommer igång med mitt skrivande på papert. På kvällen har vi inget planerat, så just nu ser det ut så att vi kommer att ha fredagsmys med let`s dance och solsidan och en riktigt god middag.
På lördag blir det städning i lägenheten och på kvällen blir det att gå på restaurang och sedan bio. För på lördag har jag och hjärtat varit tillsammans i 1 år.

Nu ska jag göra mig i ordning för träning =)

onsdag 17 mars 2010

Klockan närmar sig lunch och jag tänkte köra hem till mamma och Zelma (mina föräldrars hund) för att äta lite lunch =)
I dag är det en riktigt plugg dag och nu tar jag mig en liten paus för att kolla rundor på nätet. hittade lite bilder från helgens match som jag tänkte lägga upp och sedan tänker jag även läga upp en bild på Zelma, den är lite suddig men är vill visa hur söt hon är =)




fredag 12 mars 2010

Då var det fredag och ännu en vecka har gått, detta var min sista vecka på VFT:n denna perioden. Kommer att vara där v. 17-20. Vi har arbetat mycket om Europa denna veckan. Jag introducerad mitt tema och dom jobbar på hur bra som helst. Å jag både tror och hoppas på att det blir många fina berättelser och häften om Europa. Dom ska få redovisa plus få ett litet test fredagen efter påsklovet.
Annars har vi vi haft Nationella prov, haft No m.m.
Å jag har även jobbat och i tisdags var vi på kvällskonferens med VFT:n skola och föreläsningen handlade om "lärarens yrkesetik", en väldigt bra och intressant färeläsning.
Sen har jag knappt hunnit med något annat, jo jag har varit hos mamma och pappa några eftermiddagar denna veckan.
Ihelgen är full med planer, i dag/kväll ska vi till Sandra och Johan och äta middag.
I morgon ska vi tömma lägenheten, spela match och sedan blir det Klassfest med Andreas gymnasieklass. På söndag är det jobb som gäller.
Sen börjar ännu en vecka och då är det städning i lägenheten och plugga som gäller!!

Nu ska jag lägga mig på soffa en liten stund och vila.

måndag 8 mars 2010

En ny vecka med många nya utmaningar.
Denna vecka är också sista veckan på VFT, så nästa vecka är det tillbaka till skolan och mycket pluggande till tenta och skriva det individuella papert (jag har inte börjat, men ska inte in förrän 26 mars då tentan äger rum).
Denna veckan ska jag introducera mitt tema och sedan har jag två NO-lektioner. Sen har eleverna två nationella prov så denna veckan är fylld med saker.
Sen ser listan ut så här:
* Försöka få ut allt från lägenheten
* Städa lägenheten
* Mormor och morfar kommer hem från Spaninen
* Moster och kusin kommer hem från Irland
* Ska på klassfest på lördag
* Jobba på Smyge

Listan kan göras lång men vi stannar där och jag ska ta en paus i mitt Europatema och laga lite mat till mig!

lördag 6 mars 2010

Saturday!
Ställde klockan på åtta denna lördag, för att kvart över nio var det dags för träning på Anderslöv konstgräs. Vi skulle ha spelat match i eftermidda men den blev flyttad till i morgon. Så vi tränade lite fotboll mellna 9.15-10.45. Det var faktiskt riktigt skönt med tidig träning, gå upp i tid och röra på sig. Det blev lite vaggspel, hörnövning och anfallsövning. En roligt träning minst sagt, hade dock velat spela lite okså men man kan inte få allt här i livet.
När jag kom hem klockan 11.00 så började vi på att måla trappan, de kommer att börja med resten av träppan i morgon. Skön att det påbörjas, sedan hade jag tänkt få med mig mamma och för att köra och handla lite uteblommor. Sen måste jag plugga lite med.
I kväll är änsålänge oplanerad.
Imorgon blir det match och plugg.
Nästa vecka är det den sista veckan på VFT:n för denna period. Kommer att sakna klassen och min handledare, men kommer ju tillbaka vecka 17. Denna sista vecka ska jag introducera Europa-uppgiften där dom ska skriva en berättelse som är en blandning av fakta och fantasi. Detta ska dom redovisa vecka 14 då jag kommer ut oh lyssnar. Kommer att bli spännande =)
Nu är det rätt så mycket med nationella proven i skolan och nu blir det mycket med euopa med så det enda dom kommer att syssla med är antingen nationella i SV eller MA eller så skriva på sin Europa- resa.
Förresten är det någon som har förslag som man kan göra på två NO lektioner som ska handla om LUFT? Jag har gjort lite experiment och läst lite om luft. Vill gärna ha in lite förslag =)
Nu ska jag minsann gå och duscha, så jag är redo för eftermiddagens äventyr.

måndag 1 mars 2010

Då var "lovet" slut och idag var det tidig morgon. Jag började kvart i åtta på skolan i Svedala. Tror att det var många som var lite halvtrötta och sega efter en veckas lov. Några av eleverna hade varit borta under veckan, så dom hade en del att prata om.
Den första halvtimmen gick åt att tala om lovet och OS, sedan gick eleverna till idrotten. Då fixade jag lite till mitt tema som jag ska starta upp i morgon. På eftermiddagen höll jag min första lektion i klassen och det var NO, där jag talade om luft, vi experimenterade och sedan gick vi igenom vad vi hade gjort.
Klockan tre slutade jag och då körde jag hem. Nu sitter jag här i soffan och ska snart ta mig en macka, känner att min mage behöver de. I kväll tänkte jag storhandla lite inför veckan, göra lite saker till morgondagens lektioner.

Min vecka kommer att se ut så här:
Måndag: VFT 7.45-15.00, storhandla, fixa lite till i morgon på VFT:n
Tisdag: VFT 7.45-17.00, Konditionsträning, Fix till VFT:n
Onsdag: VFT 7.45-15.15, Jobb 17.00 -
Torsdag: VFT 7.45-15.15, Träning 20.00-21.30
Fredag: VFT 7.45 - 13.30, inget planerat på kvällen.
Lördag: Läsning och titta lite på den individuella papert, Match 16.00
Söndag: Läsning, städning och Träning 19.00-20.30 i A-löv

Å nu är det dags för macka.