torsdag 29 juli 2010

Semester

Nu har ungefär halva semestern gått. Vi befinner oss i Småland på en minicamping. Där brukar bara vara vi som ligger här m husvagnen. Men idag när vi vaknade så va här hela sex stycken husvagnar. Veckan har varit lugn och skön. När vi tittade på vädret skulle de bli regn hela veckan, men veckan började bra. Måndags va de sol och vi cyklade till långasjö och rundan slutade på en och halv mil. Tisdagen var riktig varm, de blev sol o bad. Körde en runda till Emmaboda och handlade. Onsdag, vi bestämde oss att cykla runt insjön vi ligger vi, vi fortsatte in mot långasjö, köpte oss en glass sedan besökte vi en loppis. Efter det blev de våffla och till blev de kaffe. Sen cyklade vi vidare till klasatorpen där filmen utvandrarna spelades in. Sedan cyklade vi hem, rundan var på ca 3 mil och när vi kom hem blev de ett dopp i sjön. Sedan grillades det å därefter blev mys. Sen kväll började de regna å det fortsatte i dag. Så dagen har spenderats inomhus, med biltidningar för hjärtat, pysseltidningar för min del och sen har man lyssnat på ljudböcker:) ikväll kommer Jenny, Peter å lille Elias hit, vi tänkte köra in till emmaboda där en restaurang, där det är grillkväll. Nä, nu ska jag fortsätta att lyssna på min ljudbok:) ha d bäst!

fredag 23 juli 2010

Mitt inlägg börjar med ett foto på lilla Zelma, som jag tog för ett litet stund sedan. Så nu kan de flesta lista ut att jag är hos mamma och pappa. Men varken mamma, pappa eller Emil är hemma, bara Zelma och jag. Jag har skickat över lite bilder från Åhus och eftersom jag har fotona på den gamla datorn, så går det fortast att göra detta i Anderslöv. Snart närmar sig semestern, har bara två arbetspass kvar. Idag och i morgon, sen blir det lugn och skön semester upp i Småland. Hoppas på att vädret håller isig.
Denna veckan har jag pysslat och haft mig, jag har gjort lite i betong. Bland annat är jag inne på min tredje omgång med rabarberblad. Jag har gjort tre redan, fast ett har gått i sönder. Ett av dom hela köpte mamma och nu håller jag på att göra två till. Sen har jag gjort två födelsepresenter, jag kommer bara att lägga upp en av dom, eftersom lilla Sandra brukar läsa min blogg och jag vill ju inte förstöra överraskningen. Men när hon har fått paketet så lovar jag att slänga upp en bild på den.





Min betong hörna i trädgården.







En av födelsedagspresenterna som jag har pysslat ihop.

Nu ska jag göra mig iordning för arbete. I nästa inlägg kommer att att lägga upp min brors present som han fick av oss, när han fyllde 21 år den 17 juli.

Ha en bra fredag!

tisdag 20 juli 2010

En ny vecka har kommit. Min helg har varit en blandning mellan bra och stressande. I fredags hade vi räkfrossa på Smyge. Där var ca 40 personer, så det var rätt så lugnt. Annat var det för resten av arbetslaget som var på köpmansmagasinet där dom hade grillkväll, 180 pers hade kommit för att smaka på den underbara buffeen. Dagen efter var jag på jobb vid kvart i åtta tiden, tog det lilla lugna - öppnade receptionen och folken kom för att checka ut. Klockan började närma sig tio och tid för mig att stänga receptionen för att gå ut med alla sängar som var uthyrda. Städet kom inte i tid så jag, L och A började städa och sedan kom även tre till och hjälpte till. Tillsist kom städet och dom städade några hus.
Klockan fyra var vi klara och alla gäster var glada (hoppas jag). Klockan 18.00 slutade jag för dagen och jag körde hem för att göra mig iordning för kalas. Emil fyllde år, så det blev lite förrätt, grillat och sedan jordgubbar med glass. Åkte hem vid tolv tiden, gick och la oss direkt och somnade som två stockar.
Söndagen var rätt så lugn, hjärtat var och arbetade, medan jag umgicks med mamma. Kvällen bjöd på middag och film. ´Sedan kallade sängen.
Igår måndag träffade jag, Anna och Nilla i Trelleborg där vi åt frukost tillsammans. Sedan blev det en runda på valen. Efter rundan mötte jag upp Emil, för att han skulle hjälpa mig med att kolla om den datorn jag hade tittat på var något bra.
Han tyckte den var bra till mig och jag slog till. En ny dator följde med mig hem. Körde hem och städade lite och sedan körde jag till Anderslöv till mina päron. Efter någon timme, körde jag hem igen och kvart över sex hämtade Emma mig och vi körde mot Höllviken. Där träffade vi 12 andra som skulle sällskapa oss under en middag på Millenium. Där vi först satt och väntade på att beställa och sedan när vi väntade på förrätterna kom plötsligt våra varmrätter in. Var tog förräterna vägen? Vi fick inga och eftersom det blev fel blev vi bjudna på efterrätten. Jag åt varmrökt lax med potatissallad och örtsås. Sedan blev det marängsuisse efteråt :)
Vi körde hem vid halv elva tiden och när man kom hem var det sängen som gällde. Idag tog jag en sovmorgon och nu sitter jag här och knappar på min nya dator. Snart är det dags för att göra sig iordning. Ska till jobb lite tidigare för att klippa gräset, sen blir det tre timmar i receptionen och sedan blir det att svirra om till servetris. Nu ska jag arbeta tisdag till lördag, sen har denna svensken semester i en hel vecka.
Hade tänkt ge er lite bilder på Emil present och lite av det jag har pysslat, men jag har inte fört över några bilder till datorn än. Men det kommer att komma :)

fredag 16 juli 2010

Här kommer lite bilder från Åhus!!






måndag 12 juli 2010

En underbar helg har gått till ända och jag börjar jobba igen i morgon. Lördag och söndag spenderade jag tillsammans med mitt lag i Åhus. Turneringen började klockan nio och då spelade lag 1, sedan tillbringade man dagen i sanden med mycket sol och fotboll. Sista matchen spelades tjugo i sju och sedan bar det av till campingen. Satte upp tältet och gjorde iordning för middag och lite fest.
Det blev en sen middag, det blev pizza denna afton och maten kom vid elva tiden. Vi åt och sedan återvände vi till tälten, där blev det mycket snack, dricka och skratta. Mycket trevligt! Efter ett tag kom där en tysk som sa till oss att om vi skulle festa kunde vi bo i skogen, för dom var faktiskt på semester. Men vi då, vi var också på semester. En minisemester men dock semester. Man började bli trött i ögonen och vi gjorde oss redo för sovsäcken. Efter åtta-timmars sömn ringde alarmet och vi steg upp, rev tältet och packade bilen och checkade ut. Vi körde mot parkeringen och sedan var det stranden i två timmar innan man skulle spela match. Tjugo över ett var det dags. Både lag 1 & 2 spelade samma tid. Efter 16 minuters spel var turneringen över för lag 2, medan lag 2 gick vidare. Lag 2 gick enda till B-final där dom förlorade mot Pandora (det lag, lag 1 mötte i början av denna dag).
Klockan blev halv sex innan man kom iväg och vi körde mot Klagstorp/Simlinge. Efter en och halv timmes körning var vi hemma. Jag hoppade in i duschen och gjorde mig iordning för VM-finalen hemma hos Assar. Det blev en pizza till matchen och efter matchens ordinarie tid stod det 0-0 och det resulterade i förlängning. Men där fick Spanien in bollen och därmed vann VM.
Efter matchen körde vi hem och gick till säng. I dag ringde alarmet kl. sju första gången. Klockan blev tio över åtta innan jag tog mig i kragen och steg upp. Ringde till mamma och vi bestämde att vi skulle ta en runda på österlen. Vi körde vid elva tiden och körde runt lite och var på några gårdsbutiker och sedan avslutades dagen på Bo Olsson.
Jag kom hem vid halv åtta tiden, då blev det en sallad ute i det fina vädret och nu sitter man här och ska snart gå och nanna kudden. I morgon ska man jobba igen och nu är det två veckor till semestern.
Jag tror jag lovade lite bilder, men tyvärr blir det inga bilder i dag, men jag lovar att lägga in lite bilder från åhus och några på de saker som inhandlades i dag!

torsdag 8 juli 2010

Torsdag och två arbetsdagar kvar tills ledighet. Jag jobbar bara tisdag till fredag denna veckan, skulle ha jobbat lördag med. Men fotbollslaget ska till Åhus och spela beachsoccer. Så jag frågade en arbetskollega om hon kunde ta mitt pass på lördagen och hon sa visst kan jag det göra. Jag blev hur glad som hest och nu kunde jag följa med till Åhus och vi kör på lördags morgon.
Denna veckan har bjudigt på lite allt möjligt. I måndags var jag ledig och då blev det en runda i Trellestad och sedan va vi i Skateholm, där vi badade och solade. På kvällen var det träning inför helgens turnering. På tisdagen började min arbetsvecka och vi hade ungefär 12 ätande gäster. Så det blev en del putsande av bestick och vinglas. Igår var det lite sämre, det var bara 10 gäster och vi fortsatte putsandet. I dag blir det lite mer gäster, vi har redan 44 bokade och hoppas på lite fler. I morgon är det grillkväll och vi hoppas på lika många gäster som förra fredagen, då vi hade hela 88 gäster.
Om Ni är sugna så ring och boka bord!

Sen är det helg och Åhus :) Kommer att ta med mig min kamera så nästa vecka bjuder jag på en bildbomb.
På måndag hoppas jag på att umgås med mamma och då blir det utoch köra på Österlen och en massa gårdbutiker. Det blir även så att källaren ska komma igång och snart börjar nog hjärtat med uteplatsen också. Längtar så till allt är klart :)

Nu ska jag göra mig i ordning för att köra en runda till mamma innan jobb.

söndag 4 juli 2010

Sitter här och drömmer mig bort, efter ha varit på jobb mellan 08.00 och 18.00 igår. Jag fixade och donade lite i ”Storhuset”, bland annat sorterade jag alla glas och satt de på rätt plats. Dock putsade jag inte vinglasen och satt dom på plats men alla andra som vi fick diska i fredagskväll då vi hade grillkväll på Smygehus Havsbad. Ett riktigt gille där vi har 88 gäster och en trubadur som underhöll oss. En lite summering av kvällen var att det var väldigt mycket spring men även mycket trevlig och efter all beröm vi fick kunde vi sova gott på natten. Jag fixade även lite påfyllning av husen där ute, för vid tre tiden skulle det komma nya andelsägare.
Å efter ha sett människor som låg nere vid stranden vid jobb så vill man bara gå ut och bara vara, men i dag har man fullt upp! För halv tre är det tid för lille Lucas att döpas, som även är USA nationaldag och kusinens födelsedag. I kväll och efter dopet blir det att fara till Vallby och Gården för där blir det kalas för kusinen som fyller 12 år. Fan vad tiden går fort. Jag kommer fortfarande ihåg när vi fick reda på att hon skulle födas, så glada vi var eftersom det var vår första kusin. Jag skulle fylla tolv och Emil var nio, det hade bara varit vi innan. På alla tillsällningar var det vi som var barnen om inte mina nästkusiner var med. Men i dag fyller hon i alla fall 12 år och ska börja sexan till höst. Tiden går! Jag har fått två till kusiner som i dag är 7 och 6 år. Blivit gudmor till 7-åringen har man och flyttat ifrån mamma och pappa. Bodde i nio månader i egen lägenhet innan jag blev sambo med mitt älskade hjärta.
På tal om att vara barn, hur länge är man barn. För jag är ändå snart 24 år och min bror 21. Men när mina föräldrar ska på vissa tillställningar där man säger till att det är utan barn.
Okej, vissa gånger anses man som vuxen och andra gånger är man barn. Min mammas kusin är till och med lika gammal som mig, han får följa med men inte jag. Jag är inte bitter utan bara undrar?
Jaja, nog pratat om det.
Så som sagt är man ledig idag, efter fem dagars arbete så är det skönt att vara ledig lite. Är ledig alla söndagar och måndagar denna sommar. Plus att man är semester vecka 30. Då blir det Småland med husvagnen. Hoppas innerligt att vi får soligt och fint väder dela den veckan.
Å nu ska jag ut i solen innan man ska göra sig i ordning för dagens tillställningar.