torsdag 28 oktober 2010

VINST!!

Wiee, jag har haft turen på min sidan. Jag var med i en tävling inne hos Ellas inpiration och vinsten var ett set skålar från Cosas.

Pyssel :)

Äntligen kommer bilderna på några av mina pyssel. Hjärtat fick sin överraskning igår även om han skulle ha fått den i morgon, men jag kunde inte hålla mig eftersom jag var nöjd med prylhyllan :)

Ramen var träfärgad och jag målade den med vit takfärg. Pappa hjälpte mig med att tapsera baksidan, men en svar mönstrad tapet.










Sen hade jag varit hemma hos hjärtats mamma och fått gamla leksaker som hjärtat ville behålla. Så på bilden till höger har han valt ut de bästa. Nu ska vi bara hitta den perfekta platsen att ha hyllan på!

Här har vi mitt andra pyssel, Barbapapa som har varit mobilsmycke. Bandet som var fastsatt i huvudet på figurerna har jag tagit bort. Sedan målade jag HEJ på stenen som jag en gång hittade på stranden. Tillsist klistrade jag fast Barbapapa familjen på stenen med hjälp av limpistolen och resultatet blev så här:


Nu ska jag fortsätta mitt pysslande :)

onsdag 27 oktober 2010

Pyssel, pyssel och åter pyssel.
Började dagen med att åka till Trelleborg för att besikta bilen och det gick igenom :) Körde sedan hem och blev lite slö. Nu kanske ni tror att detta jag nu berättade var hur tidigt som helst denna morgon, men det var klockan tio jag var i Trelleborg. Men eftersom man inte går iskolan just nu (ska vara där den 4nov och sen börjar vi igen med den sista kursen den 10nov) och man inte jobbar så värst mycket så har man inga rutiner över huvudtaget.
Men men jag tog mig i kragen och började pyssla.
Som vissa vet är jag helt kär i Barbapapa och i tex. Maxi kan man trycka ut mobilsmycken med barbapapa på och det har jag gjort. Nu har jag alla nio och med dom ska jag ta av hänget och sedan sätta på en sten där det står HEJ på. Jag väntar just på att färgen ska torka så jag kan limma fast figurerna.
Senare ska jag hem till mamma och pappa och måla det sista på hjärtats överraskning. Nu var jag så dum att jag inte tog före-foton, men jag säger som så tänk att hyllan var helt träfärgad innan omvandlingen. Mer vågar jag inte säga eftersom jag inte är riktigt säker på att han inte läser bloggen. Men på fredag ska han förhoppningsvis få den och då kan jag lägga upp bilder :)

Nä, nu har nog färgen torkat nu ska familjen Barbapapa på!

tisdag 26 oktober 2010


Är med i en utlottning utav Annikas bok - Välkommen till virkligheten.

Är ni också sugna på att vinna boken? Tryck HÄR
Utlottningen sker den 27/10 21.00

onsdag 20 oktober 2010

Då har snart halv veckan gått, idag är det onsdag eller lill-lördag som den också kallas. Igår var jag och Sandra inne i Malmö, vi skulle ha handledning. Handledning kan man kanske inte kalla det, utan vi hade lite frågor om bla. sidnummer och vår handledares kommentarer (eftersom vi inte fattade först vad hon menade). Mötet varade i en halvtimme sen förklarade jag och Sandra vårt arbete klart. Vi ska bara skriva rätt sidnummer i innehållsförteckningen och sedan blir det till att skicka in det för examination. Nu är det nära, bara en kurs kvar, ca tio veckor kvar i skolan och fyra veckors praktik kvar sen är man förskole- och grundskollärare :) Å äntligen har vi fått ut vårt schema. Efter mötet spenderade vi lite tid i staden för lite shopping, fast det blev inte så jättemycket shopping. Jag köpte lite till halloween festen som vi ska till nästa lördag, jag ska klä ut mig till häxa medan hjärtat ska vara en djävul. Förhoppningsvis fastnar vi på någon bild som jag kan lägga upp här sedan.
Denna dag började med en sovmorgon, eftersom jag jobbade igår kväll (kom hem vid tolv) plus att jag inte kände mig riktigt kry. Klockan blev nio innan jag gick upp och då blev det lite koll på datorn, plocka undan lite och sedan körde jag till anderslöv där jag åt lunch med pappa. Har fixat lite med hjärtats överraskning, pappa har tapetserat baksidan av prylhyllan och jag har torkat av all damm, inom dom närmsta dagarna ska jag måla den vit och sedan ska jag få tag i hjärtats mamma som kanske kan hjälpa mig med lite prylar som jag kan ha i den. Någon före-bild på hyllan har jag inte men jag får hitta någon som liknar den på google. Nu ligger jag här i soffan hos päronen och tänkte vara här tills jag ska köra till jobb.
Imorgon blir det en heldag med mamma, vad vi ska göra det vet vi inte än.
Resten av min vecka kommer att se ut såhär:
Torsdag: Umgås med mamma
Fredag: Fika med Sandra, L, A och S. Ska till Rosenhagen, där Perikles spelar.
Lördag: Lugn dag och höstgille på kvällen.
Söndag: Träning 10.30-12.00 i A-town.
Måndag: Fika med mormor, mamma och moster.

Ha det!

onsdag 13 oktober 2010

Jenny har i samarbete med Pavlic Store en uttlottning av en Plumen 001.
En riktig fräck lågenergilampa.

Tävlingen avslutas den 25 oktober.
Tryck HÄR om du vill ha en chans att vinna den snygga Plumen 001

tisdag 12 oktober 2010


Så där ja! Nu jag hag lagt in lite bilder. Höst i trädgården, nya krukor med lila blommor och pumpor. Pumpor vid björken och trådkorg med lila blomma, murgrönor och tre av mina egna betonghjärtan.
De tre bilderna längre ner är foton från dagens vandring vid stranden. Ville ha in fler bilder med tyvärr strejkar blogspot lite. Men jag lovar att det kommer in fler bilder på bla. dagens köp och prylhyllan.








Nu är det dags att ladda inför Sverige-matchen, jag får se på den ensam eftersom hjärtat är ute i verkstaden m Mats och bygger ford.
En tisdag som bjuder på ett riktigt fint väder. Jag tänkte ta en sovmorgon, men fick vakna klockan nio då pappa ringde. Steg upp och satte mig framför datorn, är viktigt att inte bryta rutinen som är att kolla rundor på internet innan man gör något annat.
Vid elva tiden var man hemma hos mamma och pappa, efter ha fixat lite bullar och räksallad till fikan. pappa kom hem och vi fikade. Sen bestämde jag och mamma oss för att köra till Bedinge för att gå en runda med Zelma. Vi var ute i ungefär 1 1/2 timme, sen på vägen hem körde vi inom blomsteraffären i byn. Fick med mig lite bokstäver hem (kommer att lägga upp bilder).

Nu är vi hemma i Anderslöv igen och jag väntar på A. Han och jag ska läsa lite matematik och kanske något annat som han behöver hjälp med.

Jag har ett nytt pyssel på gång, jag fick en prylhylla av mamma och den kommer jag att måla och göra fin. Men ska inget säga till hjärtat för det ska bli en överraskning så jag kommer att ta hjälp av min far. Tror att det kommer att bli skitbra :) Före och efter bilder kommer att läggas upp.

Nu blir det en liten vila innan läxläsningen börjar.

måndag 11 oktober 2010

Jaha, då var det en ny vecka. En vecka som kommer att innehålla en massa jobb. Det blir jobb i dag, tors, fre, lör och söndag. Annars är veckan inte jätteplanerad mer än att i morgon blir det läxläsning med A, sen blir det lite pyssel. Hade velat träna fotboll på torsdag men kan inte eftersom jag jobbar, men på söndag ska jag minsann träna, ÄNTLIGEN! Fick ju inte göra det i går eftersom mamma inte tyckte det va bra nu när jag hade styng i huvudet, för tänk om det skulle hända när jag ansträngde mig.
Det är inte så farligt så det låter: tre stygn i huvudet, för jag hara bara tagit på en fettknuta som jag har haft ett tag och som jag tog bort i torsdags.

Annars?! Jo, jag har städat ovanvåningen. Det har ju varit så att jag har haft alla de kläder jag har hängande har hängt i sovrummet. Nu har jag hängt in dom och lagt in lite i vindsutrymmet och sedan har jag kastat/skänkt en del så nu är det fint och snyggt i sovrummet plus att jag har ställt in det mesta av mina pysselsaker i förrådet så det inte skulle se överfullt ut i hjärtats kontor.
Å jag blev riktigt nöjd. Annars i helgen som har gått har det varit väldigt lugnt. Va hos anna och eric i fredags och pratade nyår. Sen i lördags blev det middag hos päronen. Igår jobbade jag och sedan var man med mamma på konsert "sound of music" på församlingenshemmet i Trelleborg.
Nä, nu ska jag göra mig lite lunch och efter det blir det vila och sen är det nog dags att köra till jobb.
Ha det bäst!

Tävling 2

Jag fortsätter och tävla!
Denna gång är det hos ROOM and SERVE. Där har man chansen att vinna en affisch av Anna Söderberg.

Tävlingen avslutas den 17 oktober. Sugen på att vara med? Tryck HÄR

Tävling!

Tänkte börja veckan med att tävla. Jag är med och tävlar inne hos Ellas inspiration

Vinsten är ett set skålar Collobrate som är skapad av K2keramik och Cosas.





Tävlingen avslutas den 25 oktober 23:59

Är du sugen på att vara med? Tryck HÄR!

fredag 8 oktober 2010

God morgon :)
Igår när jag arbetade så stod jag och funderade under tiden jag såg på när gästerna höll på sätta sig.
Detta gäng var rätt så många och vi hade satt dom på små bord. Det är inte bara detta gäng som man har fått denna funderingen men jag har inte skrivit ner det innan.
Men det är så att när barn är mindre vill dom gärna sitta med sin bästis och väntar gärna på kompisen så att man sätter sig vid samma bord och helst sidan om varandra eller mittemot. Det är inte många som tänker att om jag sitter här och min bästis inte gör det kanske det kommer en annan och sätter sig här och jag finner kanske en ny vän.
Det ser likdant ut när vuxna ska sätta tills bords. Om gästerna är på samma konferens med varandra men jobbar på olika kontor eller ställen inom samma företag, så är det oftast så att man väntar på sitt "gäng" så att alla sätter sig vid samma bord. Man tnker inte att det är ett tillfälle att lära känna någon annan på ett annat kontor.
Det känns lite som att man inte tycke rom förändring man vill ha det vanliga.

Ja, som sagt en liten fundering. Om ni är på konferens eller fest med ert arbete, sätter ni er med era "bästisar" eller väljer ni att sätta er vid någon helt annan?

tisdag 5 oktober 2010

Det var ett tag sedan man satte sig ner och skrev några rader!
Ny vecka och ännu en vecka med examensarbetet, nästa måndag ska man skicka in råmanuset och sedan ska man lämna in det senast den 25 oktober, men vi tänkte lämna in det redan på fredagen så slipper man ha det hängande över sig hela den helgen.
På tal om examensarbetet är vi bra på det, vi har just nu vara förord och diskussionen kvar.

Vad har hänt mer under den senaste veckan?
Jo, vi har skrivit på arbetet, varit och shoppat på fredagen, fixade lite med kruckor och blommor. 25 års fest på lördagen, väldigt trevligt. Spelade sista matchen för säsongen i söndags, så nur är serien över. Har även jobbat, fast bara på torsdagen då det var en del gäster.

Vad händer denna veckan?
Igår tränade vi sista uteträningen för säsongen, ska skriva på examensarbetet, jobba på torsdag och söndag. På söndag är det första inneträningen :) riktigt roligt ska det bli! Sen har jag faktiskt inte något mer inplanerat.