torsdag 30 december 2010

Dagen före nyårsafton!
Veckan som har gått har varit lugn och mysig. I måndags var jag tillsammans med mamma, Emil och Katja inne i Trelleborg för att kolla mellandagsrean. Jag köpte en julduk, julhandduk samt örngott i olika färger. Sedan hittade jag lite kläder som jag önskade mig i födelsedagspresent. Kvällen fixade jag en lite lätt middag och satt ensam framför tv:n. Tisdagen fyllde jag 24 år och jag började med att köra till frisören. Klippte till min frisyr nu till nyår, sedan körde jag och hämtade Anna för att sedan fortsätta mot Ikea. Handlade lite smått och gott som man behövde. Kom hem vid tre- halv fyra tiden började plocka undan lite. Fixade lasange till middag och vid halv sju tiden kom föräldrarna, broren och Katja hit för att äta lite middag och fika. Efter middagen kom hjärtats föräldrar hit och tog en kopp kaffe.
Dagens presenter var: en skjorta, två tröjor, två böcker (Dubbelspel av James Pattinson och Vietnamkriget) och två presentkort på MQ.
Onsdagen var jag i Trelleborg tillsammans med Emil och Katja, där vi bowlade och spelade biljard plus att vi gick en runda i stan. Kvällen spenderades tillsammans med Anna, Emma och Annika på A9, där vi åt gott och sedan körde vi hem till Anna för en kopp kaffe och det blev en massa snack!
Idag är det torsdag och dagen före nyårafton, idag blir det lite plock hemma sen ska vi köra och träffa min moster och kusin som är hemma från Irland. Efter det kanske det blir träning med TT. Kvällen blir lugn och ska spenderas med hjärtat mitt :)
I morgon blir det frukost tillsammans med Anna, Emma och Annika. Sen kvällen blir det fest hemma hos Johan och Lottie. Sen är det ett nytt år med nya möjligheter och nya äventyr. Ett år där man tar examen och blir förskol-och grundskollärare, börja på ett nytt jobb, fyller 25, ett år som troligen kommer att innehålla en massa!
När jag har fotograferat mina fynd kommer jag att lägga upp dom här, det lovar jag!

lördag 25 december 2010

Då var det juldan och här sitter jag framför datorn och tv:n där just nu går Julkonsert. Tog en lång sovmorgon denna dag och nu känner jag mig riktigt utvilad. Dagen kommer att bjuda på en runda till mormor och morfar där vi ska äta hälleflundra, fisken som vi skulle äta igår, men orkade inte riktigt med det. Sen i kväll blir det hem till Anna och Eric för lite förfest och sedan går vi vidare till Horizont.
Igår var det som dagt julafton, jag körde till Anderslöv redan vid nio tiden. Familjen åt frukost tillsammans och sedan blev det kyrkan vid tolv tiden. Efter kyrkan gick vi hem igen och då hade vi träffat mormor och morfar också. Väl hemma så fixade vi till julmaten och väntade på min moster. Moster kom och vi började äta, sen blev klockan tre och då är det Kalle Anka och hand vänner. Efter det började vi titta på Kan du vissla Johanna när den var slut vid fem tiden delade vi ut klapparna.
Jag fick en tröja, ett mackejärn, gjutjärnsgryta, presentkort på GinaTricot och PanduroHobby, en söt liten nalle, stereo som ska sitta på väggen och förkläde (så nu behöver jag inte oroa mig för att spilla på hyllan, för det har vi släkten). Vid sex-tiden åkte mormor och morfar hem, medan vi tittade på film och pratade samt äta julgodis. Vi tittade på Karl-Bertil Jonssons jul, Svensson,Svensson och hälsoresan. Sen körde jag hem så jag var hemma vid tolv.
Så var min jul, lugn och mysig.

Nu ska jag försöka göra mig i ordning.

onsdag 22 december 2010

Onsdagen den 22 december, två dagar kvar till julafton samt sex dagar till min födelsedag.
Dom senaste dagarna har inte varit som dom skulle ha varit, i fredags va min sista arbetsdag och på lördagen vaknade jag med ont i magen. Under dagen var jag med mina föräldrar i Trellestad där vi köpte de sista klapparna. På kvällen var vi bortbjudna till några vänner, när vi skulle åka därifrån fick jag ännu mer ont i magen. Jag gick och la mig men vaknade av extrema kramper. Andra gången bestämde vi att köra in till Akuten i Malmö, väl där tog dom prover och när läkaren kom in sa han att vi hittar inget eftersom alla tester såg bra ut.
Vi åkte hem och det onda höll i sig, i måndags när jag vakna tänkte jag att nu är det över men nej, på eftermiddagen kom stötten igen och vi åkte in igen nu till Trelleborg. Där sa dom likadant och alla prover såg bra ut.
Pga detta missade jag julfesten på jobb och kunde inte säga god jul till alla mina kära kollegor. Men om dom går in och kollar detta inlägg så skriver jag det här:
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR, ALLA MINA KÄRA KOLLEGOR PÅ SMYGEHUS HAVSBAD!!
Igår och idag har min mage mått hur bra som helst. Igår var mamma och Zelma här och vi bakade pepparkakor och gjorde Mozartkulor. I dag ska jag fortsätta med att baka till julafton, det kommer att vara nya recept och jag hoppas att det bra.
I morgon är det lillejulafton, då är det kinamat på Spelmansgränd som gäller tillsammans med familjen och familjen Strand. Detta är en tradition som har funnits i över tjugo år och fler år kommer det att bli.
Jag är lite utav en traditionmänniska och speciellt julen är en sådan tradition som jag har svårt att förändra. För mig är det lillejulafton = kinamat och sedan julafton = kyrkan, gården tillsammans med mina nära. Men i år blir det inte julafton på gården utan på Spelmansgränd, det blir en julafton med familjen, mormor, morfar och moster.
Min högsta önskan är att ha en egen gård, där vi alla firar jul med en STOR gran och hemmalagad julmat!
Men men det kommer att dröja några år tills den önskan uppfylls.

Nä, nu ska jag göra mig iordning för att köra till Anderslöv och inhandla allt till baket!

söndag 12 december 2010

Tävling!

Denna helgen har man arbetat på julbord fredag till söndag. Nu sitter jag här och tänkte tävla lite :)

Denna tävling är inne på Virkans Amigurumi. Hon som har bloggen, har gett ut en bok som heter Virka Bondgårdsdjur och nu har hon en utlottning utav ett exemplar.

Tävlingen avslutas den 20 december 2010, kl: 00.00.
Är du intresserad av tt vara med så tryck HÄR!

torsdag 2 december 2010

I dag är det torsdagen den 2 december och jag tycker att tiden går så fort. Detta år snart över och nästa år händer det saker :) Jag är nämligen klar med min skola den 19 januari och dagen efter påbörjar jag min karriär som förskollärare. Under denna månad händer det en del saker, vi har just nu VFT (praktik) för sista gången, Kinamat hemma hos päronen tillsammans med fam. Strand, julafton, min födelsedag och nyår.
Julklapparna är inte klara, det är en del dagar kvar innan det är dags. Men det är svårt att säga att man har tiden till att springa runt i affärer någon av dessa dagar. För VFT:n är nästan hela dagen, kommer hem då är det dags att planera inför nästa dag med lektioner hit och dit, laga mat sedan är klockan alldeles försent för att shoppa julisar. Å nu har julbordssäsongen dragit igång, så denna helgen (fre-sön) och nästa helg (fre-sön) samt fredagen den 17 december ska man jobba. Sen är det snart dags!
Nu ska jag inte sitta här och klaga, men det känns lite stressigt när dagarna bara försvinner.
Nedan kommer jag att visa lite bilder, en bild på mig och någon bild på saker som har kommit till vårt hem.
Min nya frisyr som jag har haft sedani tisdagskväll. Den är kort men jag trivs i den.
Kommer att lägga upp en bättre bild när jag har någon som kan hjälpa mig att fotografera.
(Jag tycker det är svårt att ta en bra bild när man fotograferar själv).

Bokstäverna HOME, kan sättas fast på blockljus som en fin dekoration.
Kommer från Zelected By House (http://www.zbh.se/)


Årets adventljusstake.
Ljusen är köpta på Ikea
Hjärtan med siffror är från Åhlens
Tomtarna är från Sandreva i Anderslöv, köpta förra året.
Mossan kommer från Maxi.
Fatet är från förra året och kommer tyvärr inte ihåg var jag köpte det.

Min nya tomtenisse som kallas för "Tjockis".
Kommer från Zelected By House.







Goder afton!