söndag 28 augusti 2011

Snart är ännu en helg över. Sitter är och tar en liten paus efter ha varit effektiv under dagen. Började dagen med att fixa lite till mina sångkort till jobb, sedan fortsatte jag med att göra placeringskort till 25 års festen. Vid halv tolv tiden körde jag in till Trelleborg för att uträtta några ärenden, ett av dom var att prova/köpa jeans, men slopa det eftersom inte orkade stå där i båset och prova samt att jag inte hittade några fina jeans. Så det blev ett par leggings istället. Tog bilen till Svågertorp och Ikea, det var inte bara jag som ville till Ikea en dag som denna. För här var en del familjer som ville shoppa. Jag handlade tre stycken stativ med trådbackar som vi ska ha till källare, sen handlade jag ljus till festen ett påslakan och servetter (dock hittade jag inga som jag ville ha till festen).
Sen körde jag mot Trelleborg igen och vidare hem.
Helgen har innehållt lite av varje, jag slutade på jobb klockan två i fredags efter ha haft en heldag med planering. Jag hämtade upp mamma och sedan körde vi in till Malmö där jag skulle klippa mig. Sedan tog vi en runda på Rusta där jag hittade en hårfön balnd annat. Vid kvart i sju blev jag upphämtad av Lina, Ulrika och Martin, vi körde in till Trelleborg där det var Palmfestival. Vi åt och sedan gick vi till Sandra och Johan där det var ett helt gäng som var sugna på att dansa till Perikles som spelade i öltältet lite senare. Det blev en massa snack och skratt, go dricka och snacks. Sedan gick vi ner till tältet och dansade, klockan var väl lite över tolv när vi körde hem. Lördagen steg man upp sju för att arbeta lite på Smyge och sedan körde jag till Lottie, vi körde vidare till Gislöv för att spela derby. Matchen slutade med förlust och det var synd att vi inte fick in något mål då vi hade en hel del chanser. På kvällen var vi på middag hos Johan och Sandra, sedan planerade vi lite inför våran fest.
Imorgon är det dags att åka till jobb igen, veckan kommer att bjuda på en hel del. Det blir jobb, träning, match, planering, ännu en match och sena kvällar.
Efter jag har lagt in lite foton ska jag ta ig i kragen och fortsätta mitt pyssel som jag påbörjade i förmiddags:




Pålakanet som köptes idag



Min afrikanska lilja



Foto från trädgården :)

Grodan i betong har jag gjort.



Ljushållare som är köpta på Sandreva i Anderslöv



Dessa är också inköpta på Sandreva



Betongstövlar som jag har gjort :)


Ha det bäst!

söndag 21 augusti 2011

Min helg! Jag började min helg klockan 14.00 då jag slutade på jobb, jag körde inom päronen för att hämta lite kläder sedan begav jag mig hemåt. Vid halv fyra tiden kom min fikagäst Lotta och vi satt en stund och snackade. Sen var det snabba ryck eftersom jag var bortbjuden till en kollega på middag.

En trevlig fredagskväll med kollegor hade jag och när jag kom hem vid elva tiden tog jag på mig förklädet och bakade en hallonpannacottapaj som skulle vara med på tävlingen "bästa pajen" på Anderslövs marknad. Vid tolv hoppade jag i säng och somnade som en stock.

Lördagen spenderade jag i Anderslöv, jag lämnade in pajen och var med under smakrond nummer ett där jag gick vidare i finalen tillsammans med fyra andra pajen ( det var 25 stycken som deltog tror jag). Finalen skulle hållas klockan 16.

Tog en runda på marknaden och sedan var jag och tittade på när BoIK spelade mot Ystad där matchen blev 2-2.

16.00 var jag tillbaka vid scenen där finalen skulle hållas. Alla jurymedlemmar smakade alla fem pajerna och betygatte dom från 1 till 5. Efter en spännande slutspurt så ropade de upp mitt namn, jag hade VUNNIT! Jag blev intervjuad av lokaltidningen och om ni vill läsa artikeln så tryck på länken: http://trelleborg.lokaltidningen.se/pajpartaj-i-anderslov-/20110820/artikler/110829994/1388

På kvällen var vi på kräftskiva i Arrie som var väldigt trevlig.

Idag var det dags för hemmamatch mot Skabersjö och vi spelade riktigt bra stundtals och slutsignalen kom hade vi vunnit med 5-1. En riktigt toppen helg för mig har det varit :) Efter matchen har jag varit lite kreativ och nu sitter jag och är rätt så trött i kroppen. Ikväll blir det förhoppningsvis en runda med motorcykeln i det fina vädret och i morgon väntar en ny veckan med jobb, träning och planering.

Ha det bäst!

söndag 14 augusti 2011

Då börjar allvaret snart, även om man har jobbat en vecka redan. Förra veckan var lugn med lite barn. På tisdag kommer de flesta barnen tillbaka och inskolningen börjar.

Vecka 30 och 31 hade jag semester och under några dagar visade kreativiteten sig då jag gjöt i betong och fixade lite med mina blommor. På fredagen första veckan körde jag och mamma på en Österlen-runda. Vi var på en loppis, långt ute i ingenstans men vi följde de oranga elefanterna och tillsist kom vi till en liten gård. Där fann jag ett trä-tråg som fick följa med mig hem, sedan fortsatte vi och stannade till vid en annan loppis men där var inget roligt. Nästa stopp var Hylkegården och sedan körde vi en runda inom Simrishamn. Vi bestämde oss att äta lunch där, men efter ha letade efter en parkering en stund körde vi vidare och stannade på Ingelsta Kalkon och åt lunch.
Efter lunchen körde vi till en blomsteraffär och där köpte jag äntligen en afrikansk lilja. Sen var vi en runda på Bo Olsson innan vi körde hemåt.

Veckan därefter tog jag och hjärtat husvagnen upp till Småland. Vi hade riktigt mysigt och fint väder. Under veckan var vi ute på några utflykter, vi var en runda i Ronneby och en dag körde vi till Öland. När vi va på Öland var vi på Störlinge Lantbruk- och motormuseum, Borgholms slott samt paradisverkstaden vid Färjestaden.


Nu väntar en höst med mycket jobb och roliga tillställningar.