söndag 5 februari 2012

Igår kväll hade vi några vänner på middag. Vi bjöd på getostgratinerad fläskfilé med potatisgratäng, rödvinssås & sallad. Riktigt gott! Jag hittade receptet på Tastelines app och tänkte dela med mig hur jag gjorde fläskfilén.
Enligt receptet skulle man använda fårost, men jag tycker om getost mer så jag bytade. Jag gjorde som så att jag pustade filén från fett och senor, sedan delade jag den i bitar som var ungefär 2 cm tjocka.
Efter det brynte jag köttet i stekpannan med smör och därefter la jag köttet i en ugnsäkerform, sen la jag över blandningen som jag hade gjort av 100g getost, 1 vitlöksklyfta, 1dl creme fraiche och peppar. Sen satte jag in formen i ugnen stod på 200 grader tills köttet var genomstekt. (Receptet är för ca 4pers.)

Dukningen som jag gjorde inför gårdagen gick i lilla och på bordet hade jag ljus, en liten blomma och diamanterna som jag köpte förra året. Det glamour så i Melodifestival-tider.

Dagen i dag blir till att fixa lite med magnetsagor till jobb och planera, har redan funderat ut nåtsånär vad veckan ska innehålla. Ska nu ta mig i kragen och göra någon nytta, hade ju även behövt fixa här hemma också.
Ha en fortsatt mysig helg!

2 kommentarer:

Ullis sa...

Lagade fläskfilén till Martin, både han och jag tyckte den var mycket god :) kram ullis

Jennilie sa...

Sv: Tack så mycket! =)