tisdag 31 augusti 2010

Tävling!


Jag är med och tävla om en valfri tavla från Studio Nele, tävlingen sker på Evelinas blogg.

Vill du också vara med och tävla? Tryck HÄR


För någon vecka sedan så hade jag och mamma betong-dag. En sak som vi gjorde var masker som sitter på ett armeringsjärn. Mamma har tjatat hela sommaren om att hon ville ha ett ansikte på ett armeringsjärn och när vi hittade en mask på Panduro Hobby bestämde vi oss för att försäka göra egna. I butik kan ett sådant ansikte kosta mellab 500-1000 kr. Vårt kostade ungefär 50 kr per ansikte och fint blev det. Jag tror minsann att jag ska göra fler som jag kan ha i min trädgård.

När vi var på Elias dop var vi sedan hemma hos hans farmor. Där fick man minst sagt betong-inspiration :)



Jag tänkte även visa min fina stenar som jag skrev orden glädje, lycka och kärlek på och dessa ligger nu på trappan.

måndag 30 augusti 2010


Då var det måndag igen och skolan börjar idag. Början på sista terminen på
Malmö Högskolan på programet barn- och ungdomsvetenskap. Har introduktion i dag mellan 13-15, examensarbete.

Sen blir det att köra till jobb och ska vara där till tolv i natt.

Tänkte berätta lite om min helg, en helg som har varit planerad till fullo. I fredags åkte jag och Zelma till Anderslöv för att tvätta kläder, sen åkte vi till mormor och morfar, fikade och sedan körde jag hem, ensam :( Ville inte att Zelma skulle vara hemma själv så många timmar under helgen, så mormor och morfar passade henne fredag till söndag.


Fredagskvällen började hos Anna och Eric med många härliga människor. Efter förfesten körde vi ner till det STORA tältet och dansa till Perikles. Kom hem vid två, hoppa i sängen och det kändes inte som om man hann somna innan man skulle upp igen, för halv sju gick vi upp igen, det var dags för möhippa och svensexa! Slängde på oss kläder och mötte upp Peter och Jenny, körde vidare till Svedala och bankade på dörren till Mats och Sofie. Dom blev minst sagt chockade när minst 20 pers kom in i lägenheten. Killarna tog Mats, medan vi tjejer tog Sofie, vi körde och åt frukost, sedan fortsatte till Höör och en fem kamp, jag däremot körde hem. Jag kunde tyvärr inte närvara hela dagen och kvällen. Hemma tog jag en powernap, gick en runda på Mikaeli (palmfestivalen). Klockan fyra började man arbeta, Patrik och hans fästmö skulle gifta sig. Det blev en lång kväll/natt och när klockan var tre kom jag hem och slängde mig i sängen. Klockan ringde halv nio, snooza lite och sedan tog man sig i kragen och gick upp. Klockan tolv befann man sig i kyrkan, Det var dags på Elias dop. En mysig dag, mycket god mat och trevliga människor. Vi körde därifrån vid fem tiden och körde då och hämtade Zelma (Gud vad ajg hade saknat henne). Sen körde vi hem och bytade om och fortsatte mot Anderslöv. Klippte föräldrarnas gräs och sedan körde vi hem igen. Hjärtat fixade i kontoret, medan jag mös med den lilla vovven. Det blev en tidig kväll och somnade gjorde vid direkt.

Tack alla för en underbar helg!
Veckan som kommer ser ut så här:
Måndag: Kursintro 13-15, jobb 17 och framåt.
Tisdag: Jobb 12 till ca 16, skriva ut intervjuer
Onsdag: Fortsätta med intervjuerna, träning.
Torsdag: Handledning 10-12, sista intervjun. TVÄTTA!
Fredag: Studera, (tvätt), kanske match.
Lördag: Jobb 8-18, Kräftskiva
Söndag: Hemmamatch mot Barrikaden 16.00

Hoppas på att kunna gå minst två långa runder under veckan med Zelma, får hoppas på fint väder.
Packa skolväskan, gå en runda med Zelma, sedan är jag redo för skola och jobb.

söndag 29 augusti 2010


Är med i utlottning utav ett cupcakes-set på bloggen Madickens värld

Vill du vara med, tryck HÄR

Tävlingen avslutas i kväll, den 29 augusti, klockan 23.59!

TÄVLING :)


Är med i en utlottning av en av dessa fina tavlor, utlottningen sker på Lantligt i Smultronbacken.

Vïll du vara med? Tryck HÄR

Tävlingen avslutas den 11/9.

Tävling :)


Är du också sugen på att tävla?
Tryck HÄR

fredag 27 augusti 2010



Jag är med och tävlar om ett valfritt smycke ifrån House of Yaya inne hos Diana














Sugen på att vara med, tryck HÄR
Tävlingen avslutas den 28 augusti

Nu har jag fått min klänning, ser riktigt fin ut. Får väl prova den så att man vet att den passar.

Igår arbetade man, väldigt trevligt men det blev en sen kväll. Trodde att dom skulle gå efter ha suttit och ätit mellan halv åtta och tio. Men nix, där var några som stannade till slutet. Jag och Z jobbade på bra, så när gästerna gick så körde vi nästan direkt hem. Idag blir det Palmfestivalen, först hem till Anna och Eric, efter det blir det Perikles i tältet på torget. I morgon är en dag som är planerad till den minsta detalj. Ska iväg redan klockan åtta och på eftermiddagen ska man jobba på bröllop, då är det min andretränare i fotboll som ska gifta sig och sedan på söndag är det dags för dop för lille Elias. Har varit ute i god tid, så presenten är inhandlad, fast inte inpackad. Får nog bli i morgon eller precis innan dopet. Zelma kommer att vara hos mormor och morfar denna helg, ska köra och lämna henne i eftermiddag. Gud, va jag kommer att sakna henne. Nu sitter jag bara och kolla runda, Zelma ligger i soffan och tuggar på en ben och tvättmaskinen är i farten. Planerade in att ta en tvättdag så här på en fredag.

tisdag 24 augusti 2010

Äntligen!
Efter jag hade lagt upp bilden på den lila klänningen, hittade jag inte den på Nelly.com. Kollade efter den dag efter dag. Å i dag hittade jag den! Så nu har jag beställt den. Nu hoppas jag att den passar mig och att den är lika fin i verkligheten som den är på bilderna.

Sitter här i soffan tillsammans med Zelma. Hjärtat är ute och jobbar. Kom in för en stund sen och åt middag. Ikvällens middag va biffar med kokt potatis, sås och stekt lök. Jag bakade även kladdmuffins men mitt hjärta hade bråtom ut så han får ta en muffins när han kommer in igen.

Nu ska jag fortsätta se på fångarna på fortet :)

måndag 23 augusti 2010

Det blev ingen träning pga vädert :(
Ny vecka har nu börjat. Dagen började med att åka in och äta frukost med brudparet som ska gifta sig på lördag, där jag ska arbeta. Sen körde jag in till centrum och köpte doppresent till Elias som ska döpas på söndag. Efter det mötte jag upp mina päron på Maxi, där handlade man lite nödvändiga saker för att vi ska klara oss denna veckan. När jag va klar där så körde jag hem. Jag satte mig framför datorn och började lyssna på de intervjuer som vi gjorde i fredags. Skrev ner typ hälften av bandet, för den andra halvan har Sandra gjort. Så nu är ett band klart bara fem till. Sen blir det fler intervjuer i morgon eller i alla fall en.
Nu för någon timme sedan så började det regna, inte det lilla regnet iheller, men än så länge blir det träning. Så träning blir det i afton även om man har ont sen gårdagens match. Det är väl konstigt att alla träffar ska träffa samma ställe. Men men jag biter ihop och hoppas på att jag klarar av att träna. Sen på onsdag är det dags för b-lags match och den vill jag spela :)
Annars denna veckan:
I kväll kommer Zelma hit och ska bo hos oss i ungefär tre veckor, då föräldrarna ska resa iväg. Sen i morgon ska man till A-skolan och göra minst en intervju. Sen blir det inte mycket mer den dagen, kanske renskriva intervjuerna. Onsdag är match det enda som man har planerat in. Torsdag - jobb på kvällen och på fredag ska man till Palmfestivalen, lördag blir det arbete på P&C bröllop och sedan avslutas helgen med dop. I helgen blir det så mycket fläng hit och dit så Zelma kommer att vara hos mormor och morfar. Men på söndag kommer jag att hämta hem gullhunden till mig :)
Sen börjar ännu en vecka, då börjar skolan. Vi ska ju inte vara i skolan så mycket eftersom vi ska skriva examensarbete. Blir lite jobb och mycket gos med vovven :)

Om man skulle ta och göra sig i ordning för fotbollsträning på en blötgräsplan. Synd det inte finns
gummistövlar i modellen fotbollsko, för det behövs nu i alla fall :)

torsdag 19 augusti 2010

Vad ska man ha på sig?


Sitter och väntar på mat hemma hos päronen.
Under tiden kollar jag på klänningar till ett bröllop, hittat två stycken som jag kunde tänka mig.



Vad tycker ni? Vad ska man ha på sig på ett bröllop i september? HJÄLP!!

onsdag 18 augusti 2010

Har varit ledig dom senaste dagarna och då har man varit med om en del. I söndags hade vi lite kompisar över på middag, det bjöds på grillat, potatishalvor gjorda i ugnen. Efterrätten var Pollykaka, kladdmuffins med maränger och maränger (hemmagjorda). Igår blev det ännu mer bak. Anna och Nilla kom över på fika och då bjöd jag på kladdmuffins med alhgrensbilarfluff på, ett recept som jag hittade på en klasskamrats blogg och kände att detta vill jag testa. Jag tog mig även i kragen och la in bilder från kameran, så bilder på mina bakverk bjuder jag på!

Till alhgrensbilarfluffet använde jag:
3dl vipsgrädde
ca 100gr alhgrensbilar
röd karamellfärg
Värme upp grädden och bilarna på låg temperatur tills bilarna hade smält, sedan la jag blandningen i kylskåpet i ca sex timmar. När det var klart blandade jag i färgen och sedan spritsade jag det på muffinsarna och la på några bilar på. Efter det var det fika dags!
Idag ska jag och mamma till panduro hobby och lagerhaus, shopping :) Imorgon kommer det bli en kreativdag om vi inte får otur med vädret. För då får man väl städa sovrummet istället.

























tisdag 17 augusti 2010

Regn, regn och åter regn.
En dag som började med att spisen inte funkade. Körde till mamma och pappa, bakade kladdmuffins och gjorde alhgrensbilar fluff. Åt frukost med pappa och Zelma. Sedan körde jag hem igen. Nu är man hemma och inte gör så mycket.
Vatten i källaren har vi också, så hjärtat arbetar hårt för att få väck det. Ingen fotbollsträning i morgon, så om det inte regnar i morgon blir det löprunda eller en runda till gymmet, om man nu kan ta sig till Trelleborg. För om det fortsätter att regna så här så vet man inte hur det blir.
Tänkte städa rummet som ligger bakom kontoret så man kanske kan hänga in mina kläder där och ta bort klädstången som står i sovrummet, för man är lagom trött på att ha allt huller och buller. Vill få allt klart nu! Synd att man inte kan trolla i bland.
Jag och Sandra har börjat så smått på examensarbetet, vi träffades igår och skrev intervjufrågorna. Nu väntar vi på mail från lärarna och sedan ska vi börja med intervjuerna. Förhoppningsvis kan vi börja med dom redan denna veckan eller ibörjan av nästa. På torsdag är det mamma-dotter dag för mig och mamma. Om det inte regnar blir det lite betonggjutning. Innan eller om det regnar blir det en runda till Lagerhaus och Panduro Hobby. Om det regnar ska jag försöka få med henne till Ikea också.
På fredag är det u-lags match, hoppas jag blir uttagen :) Lördag är det jobb 8-18, sen ska vi på kräftskiva i Beddinge och på söndag är det A-lags match och jag hoppas på att bli uttagen till den matchen med :)
Sen är det en ny vecka med nya äventyr.

Nu ska jag minsann leta upp min överföringssladd till kameran så man kan lägga upp lite bilder.

söndag 15 augusti 2010

Söndag, en dag som har bestått av handla på Maxi, städa huset och baka. Jag har bakat Pollykaka, en som blev bra medan den andra döbakades. Kommer nog att göra lite annorlunda nästa gång jag bakar den. Sen gjorde jag maränger, blev bättre än förra gången men inte så bra som jag vill ha dom. Tillsist blev det kladdmuffins med margäng i. Fotat mina bakverk har jag, så jag kommer att lägga upp dom på bloggen en dag.
Igår var man och arbetade, lite sisådär tråkigt att jobba eftersom man jobbade ensam. Eller helt ensam är jag inte, jag har ju spöket Svea hos mig men där är ingen som man kan prata med. under tiden jag satt där och filsofera så kom jag på lite idéer på vad man kan pyssla ihop under hösten, jag skrev ner några punkter:
* Ska såga ut bokstäver.
* Måla brunnlocket ute på gården.
* Betongfat
* Kakfat av gamla tallrikar
* Betongbokstäver.

Så nu när man är hemma lite mer kommer det nog att pysslas en hel del.
Annars igår: när jag kom hem från hem så gjorde jag mig iordning och vi körde till Anderslöv och mina päron. Där va även mormor, morfar mina mostrar, Ray och kusiner. Åt gott och det blev en del snack. Min moster, Ray och Carl har varit i Sverige i två veckor och i dag åkte dom tillbaka till Dublin.
Vi åkte hem vid halv ett, gick och lade oss direkt och somna. Vaknade vid nio och då började dagen med att handla inför aftonen.

Nu sitter jag här och är helt trött i hela kroppen, det som vi har kvar är dammsuga trappan och ovanvåningen. Sen ska man påbörja kvällens middag.
Nä om man ska resa sig och ta sig ikragen!

måndag 9 augusti 2010

Då har det gått vecka sedan vi kom hem från småland, vi har hunnit jobba en vecka, varit på bröllop och jag har spelat match.
Ilördags tog jag mig ledig från jobb eftersom min mammas vänninga skulle gifta sig. Dom som gifte sig träffades på min student för fem år sedan. Ett väldigt fint bröllop, god mat, go dricka och mycket dans. Vi kom hem vid halv två tiden. Hjärtat mitt, gick sedan upp vid sju tiden igår eftersom han skulle jobba, medan jag log kvar i sängen mycket längre. Jag hade ställt klockan för att komma upp i tid, men efter den ringde en gång tänkte jag att va fan ska jag göra uppe nu. Samlingen till matchen var inte förrän klockan tre och ute pisseregnade. Så jag la mig på kudden igen och somnade om. Vaknade lite över elva och insåg att jag inte minns senast jag sov så här länge. Har ju som vana att ställa klockan, även på lediga dagar för att inte sova bort dom. När jag väl hade tagit mig ur sängen gick jag och lade mig i soffan i stället. Åt frukost och sedan blev klockan halv tre. Thell kom och vi körde mot Lund, där vi hämtade upp Ullis. Sedan vidare till Lödde. Matchens första halvlek spelade vi inte bra för det mesta. Fick en del mål i nacken och det var tungt att springa i det blöta gräset och det ösregnade. I andra halvlek hade det slutat regna och vi spelade mycket bättre. Den halvleken blev det 0-0. Sen var det bara att köra hem och hemma var jag vid halv nio. Vid tio tiden låg man i sängen och somnade nästan direkt. Idag är man ledig och jag gick upp vid nio tiden. I dagen tänkte jag köra ner och prata med min moster som är hemma i Sverige ( bor annars i Dublin). Har varit hemma i snart två veckor och jag har inte träffat dom. För första veckan var man i Småland och andra jobbade man. Resten av veckan ska man jobba, torsdag slutar man vid fem och på fredag ska man jobba på förskola :)
Nu tänkte jag göra mig i ordning, ringa till mormor och sedan till moster. Är lite sugen på att fika :)
Ha det bäst!

onsdag 4 augusti 2010

Jisses vad tiden går. Måste ju snart köra till jobb och vad har man egentligen gjort denna förmiddag?
Tog mig en liten sovmorgon, hjärtat med. Han kom hem sent i natt efter ha kört lastbil. Så vi gick upp vid halv nio tiden. Efter frukosten körde jag in till Trelleborg för att hämta grejor till min bil, så att hjärtat mitt kan laga den :) På vägen hem körde man inom CityGross och handlade lite. Hjärtat var precis gått till verkstan igen efter en kopp fika. Å nu måste banne mig jag göra mig redo för jobb. Tre arbetspass till innan ledighet, då är man fri i tre hela dagar. Helgen kommer att innehålla bla. bröllop och fotbollsmatch. Sen ska man bara ta det lugnt. Vill till Ikea en runda och panduro, men vi får se när man tar sig tid till det.

ha det bäst!