fredag 27 november 2009

Fredag och jag har tagit helg.
Är då fri i dag, men fick ändå ställa klockan på åtta, eftersom jag stod på sida om vägen med bilen. Så jag fick snällt gå upp och flytta bilen, för någon böter vill jag inte ha.
Sen kände jag att jag inte kunde lägga mig igen eftersom jag väntar på gäster som ska komma hit för att äta lite frukost. Ska göra en liten "hotelfrukost", som ska bestå av varma bullar, mycket pålägg, bacon och äggröra m.m.
Låter det inte gott?!
Så mamma och Sandra kommer hit om ungefär en halvtimme. Sen skulle Sandra iväg och jobba medan jag och mamma ska ta en runda på stan. Tänkte framkalla lite foton och kolla lite på tänkbara julklappar.
Sen i kväll ska vi bort, har blivit bjudna till Dannes lada, så där ska vi vara klockan sju.

Denna helgen kommer att bestå mycket av jobb. Julborden ska sättas fram från och med i morgon på Smyge. Så jag ska jobba i morgon och på söndag. Sen rullar det på och jag har fått rätt så mycket jobb nu, både på Smyge och Duxiana.
Så ser min helg ut och på söndags kvällen hoppas jag på myskväll med film och kanske hämtemat. Tror inte jag orkar stå och laga mat efter ha jobbat så myed. Men vi får se.

Annars så har min vecka sett ut så här:

Måndag: Skola 9-12
Tisdag: Skola 9-14, utedag i Fulltofta. Sen kom jag hem vid fyra tiden i Trelleborg. Träning 20.30-22.00
Onsdag: Fri, läsning, vaccination så jag inte ska få svin, umgicks med mamma.
Torsdag: Mådde inte prima efter sprutan, men va i skolan vid elva för att ha litterturseminarie och sedan uteeftermiddag i Bejiers Park. Skulle ha tränat men jag hoppade över det.
Fredag: Fri, frukost med mamma och Sandra, stan och städa lite i lght. Dannes lada i afton.

Nu ska jag förbereda min frukost, ha det bäst!

lördag 21 november 2009

Helgens inlägg, som inte hade publicerats...

...men här kommer inlägget. (bättre sent än aldrig)

Lördagens lugna dag.
Dagen började kvart i nio, då jag vaknade upp i älsklingens säng. Jag gick ner och satte mig framför datorn och kollade lite på nätet =)
Plockade undan lite ifrån igår, då vi hade lite folk över på idol tittande och snack!
Packade ihop mina saker och körde till lägenheten, packade upp mina saker och packade ner nya kläder, jag tror jag va där i hela 30 minuter. Gick ner till min bil och körde i till centrum, efter ha suttit på min säng och titta in i gardroben och insåg att jag inte hade så mycket roligt. Så jag gick en runda på valen, va där säkert i en halv timme och då hittade jag en tunika på rea, ett par leggings och ett par stövlar (jag lägger nog ut bilder på mina inköp en annan dag). Sen hoppade jag in i bilen och körde hem till mamma och pappa. Jag och pappa åt lunch och fikade tillsammans, mamma var på jobbet och kom hem vid halv fem tiden.
Jag gjorde inte så mycket mer än att läsa lite naturvetenskap.

Efter ha pratat lite med mamma så körde jag till hjärtat mitt och gjorde mig i ordning för kvällens party. Jag skulle upp tidigt på söndagen så jag körde denna afton. Vid sju tiden anlände vi till Broddes Höstgille, där bjöds det på italiensk buffe, kaka och kaffe och dricka (både med och utan alkohol). Mycket trevlig fest.
Vi körde hem så vi var hemma vid två tiden, då hade vi fått nattamat som bestod av hamburgare från McDonalds. Mums.
Sen var det bara att hoppa i bingen och klockan hade man ställt på halv sex.

Jag snoozade givetvis och klockan sex tog jag mig i kragen och gick upp. Kvart över befann jag migg på Hotel Duxiana. Vid sju tiden kom P som skulle hjälpa mig under dagen. Jag tackar gudarna för det eftersom jag inte visste att jag hade ca 40 ätande och halvgjorda fat. Men det fixade vi och det hur galant som helst. Jag hade fått ringa in chefen också eftersom jag inte kunde komma in på datorn.
När klockan blev närmare halv tre så tog jag min jacka och väska och körde hem till lägeneheten. Packade lite och sedan körde jag vidare till Simlinge.
Där hade vi myskväll med hemmagjorde hamburgare och parlamentet på tv:n. Vi gick nog och lade oss vid tio tiden och jag somnade som en stock.

Då har denna veckan gått och en ny väntar.

onsdag 18 november 2009

Onsdag och lill-lördag i dag.
Å en riktigt höstdag, med stormvindar och regn. Jag har haft en lugn och en kort dag i skolan, började kvart över nio så jag tog bussen från Övre klockan kvart över åtta. Vi hade en föreläsning om beetendeevolution, en rätt så intressant föreläsning.
När klockan blev tio i tolv så slutade jag och gick till bussen, där träffade jag Etel som jag inte har träffat på hur länge som helst. Det blir ju så när man läser sidoämnen.
Jag kom hem vid ett-tiden och då ringde jag direkt till hyresvärden eftersom min kyl inte funkar som den ska. Så jag har fått slänga det lilla som fanns där och han kommer imorgon för att titta på maskinen.
Så det var ju skönt att han kunde komma så snabbt, jag vet ju inte hur länge den inte har funkar eftersom jag nog inte tittat i den kylen på hur länge som helst.
Så på vägen till hjärtat så blir det att man köper med sig lite frukost och ta med sig lunch till i morgon. För i morgon blir det en lång dag, 8-15 och 15.00.

Hemma hos Andreas blir det lite pynt, vi var på ikea i går och då köpte han ett sidoboard och gardiner plus några andra saker. Så igår skruva han ihop sidoboarden och i dag ska vi hänga upp gardinerna, å jag är säker på att det blir hur bra som helst =)

Just nu sitter jag och tittar på Unga mödrar, skriver och sen har jag börjat packa lite kläder tills i morgon. Nu ska jag avsluta detta, stänga av tv:n och packa klart. Sedan kör jag mot CityGross och sen bär det av till Simlinge city. Men jag kom just på att jag är in need att tanka min bil, skoj i detta väder.Hmmmm...Men men jag måste.
Ha en bra afton!

tisdag 17 november 2009

Sitter eller avligger i Andreas soffa, tittar på Ellen show. Jag måste ta mig i kragen och läsa lite till. Jag måste!
Jag har även hunnit med att se den fjärde filmen om Johan Falk, mycket bra filmer. Andreas kom hem vid tio tiden och såg filmen med mig, men har var tvungen att köra iväg och gräva lite =) så nu sitter jag här själv.

När han kommer ihem igen ska vi köra till Ikea och sen i kväll blir det träning för hela slanten mellan 21 och 22.30.

Igår var jag också fri, jag hade en riktigt städ-dag. Jag vaknade vid nio tiden och sedan körde jag till lägenheten, där jag dammsög och plockade undan.
Det var en del att plocka undan, efter att ha varit i Skrylle två dagar förra veckan och sedan kommer man hem, packar väskan för att spela cup å när man kommer hem igen så är man inte pigg på att packa upp allt och lägga undan sakerna på deras plats. Så jag tog gårdagen till städning. När jag var klar där så körde jag till päronen i A-town och där tvättade och städade jag bilen. Så nu är den ren och fin. Det enda som ska göras nu är att byta till vinterdäck.

Resten av min vecka kommer att se ut så här:

Onsdag: Skola 9.15-12.00, träning och sedan blir det en lugn kväll med mys och greys.
Torsdag: Skola 8.15-15.00, sen kanske de blir träning.
Fredag: Skola 10.15-15.00, lugn kväll med idol.
Lördag: Träning 9.30-11.00, plugg och fest på kvällen.
Söndag: Inget planerat än.

Nu ska jag minsann läsa lite i Våga Språnget som handlar om hur man kan undervisa Naturvetenskap i skolan.

fredag 13 november 2009

Då var det helg igen och denna helgen började med att spela cup i Uppåkra.
Vi samlades klockan fem och sedan bar det iväg. Kom fram lite över sex och kvart i sju var det dags för våran första match som var mot Skabersjö. Det har inte gått många minuter innan Freddie gjorde mål och sedan trodde i alla fall jag att vi hade tagit tre poäng, men tyvärr fick de inte ett mål och matchen slutade 1-1.
Kvart i åtta var det dags för match nummer två och den här gången spelade vi mot Åkarp. Tvärr fick vi inte in något mål och sedan fick Åkarp, straff när det var typ några sekunder kvar. Straffläggaren träffade målet och matchen slutar. Lite surt att förlora matchen när vi spelade bra och att de fick en onödig straff. Men men livet går vidare och halv nio var det dags för sista gruppmatchen. Matchen var mot Uppåkra som gjorde mål rätt så tidigt in i matchen och som sedan gjorde ett till. Malin som stod imål räddade bollen och skadade handleden. Vet inte riktigt hur illa det var men jag fick hoppa in i målen och tyvärr släppte jag in två mål, så matchen slutade 0-4.
Då var det bara att packa ihop sig, ta en dusch och sedan sätta oss i bilarna för att köra hem. Kom hem och sedan körde jag direkt till hjärtat och nu sitter man här i sin ensamhet och väntar på att han ska kommer hem.

Har inte träffat honom på två dagar. Därför att jag har varit i Skrylleskogen tillsammans med min No klass. Där har vi gått igenom lite och fått tittat på kryp i vatten och på "bladtjuvarna". Har varit mycket lärorika dagar inklusive lite lek. Men usch vad det var kallt. Hade på mig hur mycket som helst, men ändå frös jag. Fryser gör jag fortfarande efter två varma duschar.
Något mer som jag är, det är trött. Igår somnade jag som en stock kl. halv tio och sov till halv åtta. Men ändå är jag riktigt trött, det tar på en när man är ute i skogen.

Imorgon ska jag först till mina päron och tvätta lite, alla mina kläder luktar ju eldrök, då vi gjorde upp en lägereld i gårkväll. Sedan ska jag jobba på Smyge, där jag börjar fyra. Ska vara där över maten och sedan blir det hem och ta det lugnt. Jag skulle egentligen jobba på söndag med, fast på Dannegården. Men det blev inställt denna helgen med. Men något som är inplanerat på söndagen är träning på Anderslövs IP och sedan blir det middag hos Andreas päron. Sen var det måndag igen och en ny vecka. Jag är dock fri måndag och tisdag eftersom halva klassen är ute i Skrylle under dessa dagar.

Nä, nu ska jag gå och göra mig iordning för sängen =) Natti natti på er alla glada där ute!

fredag 6 november 2009

Fredag och jag sitter hos päronen och tittar på TV.
Imorse va man uppe med tuppen, halv sju var man nere i köket för att få i sig lite frukost.
Kvart över sju va jag på förskola och lekte med lera =)
Klockan åtta var det dags för frukost och då blev det macka med ägg. mums.
Sen var det fri lek.
Det var dock inte så många barn i dag, vi var nog 12 barn på fyra vuxna.
det blev lunch som innehöll kyckling och potatis.
klockan blev ett och jag gick hem till päronen.
Där la jag mig på soffan och somnade efter en stund. Klockan tre steg jag upp från soffan och tog mig lite mellanmål. Sedan satte jag mig framför TV:n
Vid fyra ska jag göra mig i ordning för arbetspass nummer två. Det blir en kväll på Smygehus havsbad tillsammans med Emelie.
Nä, nu ska jag återvänta till TV:n, ha en trevli fredagsafton!

torsdag 5 november 2009

Torsdag eftermiddag och klockan är två.
Dags att hämta upp min sista tvätt, sen ska jag göra mig iordning och vänta på mamma. Sedan blir det en färd till Vellingeblomman.

Detta har varit en ledig dag, en dag då jag har ändå gjort en del. Jag har plockat unda alla kläder som har legat i hela lägenheten, kollat lite böcker som Marie behövde till hennes nästa kurs. Jag har fått jobb i morgon, ska jobba först på förskola och sedan blir det kväll på Smygehus havsbad. Wiieee=)

Vet inte riktigt hur det blir på lördag dock, jobb eller inte?

onsdag 4 november 2009

Ligger just nu i älsklingens soffa, tittar på arga snickare och snart börjar minsann Grey´s anatomy ( veckans höjdpunkt ).
Där ute regnar det eller snöar det kanske. Imorgon kanske man kan göra snöänglar och snögubbar eller inte!
Jag tycker det är jättemysigt med snö och kyla, men kanske inte ännu. Det kan komma till julafton och födelsedagen =)

Idag har man haft utvärdering i skolan och där va man i ca en timme. Sedan körde vi hem och jag gjorde lunch och idag blev det varma mackor i ugnen. Efter det blev det tio minuters vila och på tv:n rullade Ellens show, en riktigt bra show, jag gillar verkligen Ellen, hon är en lättsam kvinna.
När klockan började närma sig två så gjorde mig iordning för träning. Jag och Sandra hade packat på oss kläder för att ta cykeln till gymmet i snöfallet. På gymmet blev det mest kondition, först en kvart gående och sedan löpandes. Efter det blev det lite rodd och när jag hade gjort det klart blev det crosstrainern i en 15 minuter.
Till slut körde jag rygg och 200 situps. Sen kände jag mig klar efter strechning. Vi cylade hem och fixade lite där hemma innan jag körde mot City Gross och vidare till Anderslöv. Där pratade jag med mina päron och sedan körde jag till älsklingen. Vi gjorde middag och sedan gick han till verkstaden. Nu har han kommit hem igen så nu blir det mys =)

Ha en fortsatt trevli afton!
Onsdagen den 4 november och det blåser som faen där ute.
Kallt som attans ute och då ska vi inte tala om hur kallt det var på jobb igår!
Efter att ha gjort allt som skulle göra, så för att få tillbaka värmen fick jag hjälpa Anders i köket med att rensa brysselkål och fick då stå mellan spisen och stekbordet. Då blev jag varm, men efter det var klart och vi skulle gå och serva gästerna då blev det genast kallt igen.

Ooohh, varför ska det blåsa? det kunde regna istället eller snö eller ingenting av det.

Idag ska jag, Sandra och Lisa till skolan för att utvärdera våran svensk-kurs.
Ska sitta där i ca två timmar, sen blir det hem och sedan i eftermiddag blir det nog träning. Får se hur jag känner mig i magen.
Efter det tänkte jag köra till Anderslöv och mina föräldrar och min moster, skulle kolla igen panda-tidningen.
Imorgon ska jag tvätta som in i =) på kvällen blir det bara att de lugnt! På fredag är man ledig på dagen och sedan på kvällen blir det jobb på smyge tillsammans med Emelie, där vi ska servera 18 personer.

Nä, nu ska jag bosta gaddarna och sedan sa jag köra in till Trelleborg och kapellgatan för att hämta töserna.
Ha en bra dag!

tisdag 3 november 2009

Ny vecka och en ny månad.
Nu börjar det närma sig och snart börjar man ny kurs, snart är det jul och födelsedag och sedan blir det ett nytt år.
Ett nytt år med många nya äventyr.

Igår umgick jag med mamma, mormor och Sandra. Vi började med bullfika hos mormor och morfar, körde och hämtade Sandra vid tolv och sedan var vi på till den nya ikea. Riktig mysig dag, hittade lite saker som: gardiner, laptopbord, blockljus och en wokpanna.
Vi va även i restaurangen och fikade kaka och kaffe.
Klockan var lite över halv fem innan vi var hemma i trelleborg igen. Gick till staden och fixade en liten present. Sedan gick vi till gymmet för att träna lite. Vi va där ungefär en timme och en halv timme.
Gud vad stark vi blir =)
Efter träningen körde jag till älsklingen, där blev det mat och mys framför tv:n.

Idag ringde klockan kvart i sju och jag steg upp tio över sju. Gjorde mig i ordning och åt en snabb frukost sen körde jag till Anderslöv där jag skulle jobba på förskola. Skulle ha jobbat till ett, men blev bara till elva. Gick hem till päronen och hämtade min bil och sedan körde jag till Trelleborg.
Där jag har vilat, satt upp mina gardiner och plockat ihop lite saker som ligger och stökar på mitt golv.
Snart är det dags för att göra sig iordning för jobbpass nummer 2 som kommer att vra på Smyge.
imorgon, ska man åka till skolan och vara där i två timmar för att avsluta svensk-kursen. Sen blir det nog träning och efter det blir det middag och mys.
Efter i morgon blir det inte skola förrän på tisdag den 10 nov och då börjar jag kursen No från början1.

Så här kommer resten av min vecka se ut:
Tisdag: jobb på Smyge start 17.00-?
Onsdag: Skola 10-12, träning
Torsdag: Tvättdag, träning
Fredag: Träning, jobb på Smyge
Lördag: Jobb på Dannegården 7-15, höstfest
Söndag: Träning och slappedag.

Sen börjar det om igen.
Ha en bra afton!