onsdag 24 december 2008

GOD JUL!

God Jul på er alla!
Då var det julafton och snart ska man göra sig iordning för klockan tolv är det dags för kyrkan. Idag är det den enda dagen då Anderslöv kyrka är fullsatt. Men jag tycker att det är något mysigt med kyrkan på julafton, det är minst sagt en tradition att gå dit och sitta där och lyssna och sjunga. Sen går man hem, packar in alla julklappar i bilen och sen är det bara att köra till mormor och morfars gamla gård, men i år blir det i deras nya hus i simremarken, känns lite ihjärtat att bara ändra lite i traditionen så där. Men jag överlever.
Först blir det ett litet julbord, sen är det Kalle Anka, tomten kommer vid fem tiden ( har småkusiner) därför blir det tidigt. Sen blir det Helleflundra vid sju, efter det blir det snacks och sen är dagen över.
Men mysigt är det när alla samlas, det blir inte så ofta.

På tal om tradition så har min familj och Stands familj en lite tradition som är så att vi äter kinamat på lillejulafton, alltså igår.
Alla har de bestämt sig vad vi skulle ha, pappa sätter sig ner och ska ringa för att beställa lite lisss. MEN tai pei hade stängt, tai pei har aldrig haft stängt på lillejulafton på 18 år! Ingen ville förstå att vår kinadag skulle bli en pizzadag!!
Alla blev minst sagt besvikna. Men vi fattade ett beslut att vi skulle beställa pizza från Anderslöv, men det tog den lilla tiden, där va en pizzabagare och alla i Anderslöv beställde pizza just denna dagen. MEn vi fick vår mat och vi åt som aldrig förr.
Det blev en del diskussioner, bland annat Lasse kom upp med att Jesu är född den 25 december, men varför firar vi då julafton den 24:de? Ja det kan man undra, ni kan ju tänka er att det blev en vild diskussion. Det blev även diskussioner om earthcaken som var för någon veckan sedan och även strechhhjeans. En väldans trevlig afton även om det inte blev kinamat.

Nu ska jag hoppa in i duschen, ha en GOD JUL!

Inga kommentarer: